48ers - Episode 3
2017. március 12. írta: Bécsi Örs

48ers - Episode 3

Tripla dupla, tripla dupla mindenhol, valamint a karate és az NBA összefonódása.

Kedves Hűséges Olvasóm!

Köszönöm, hogy kitartasz mellettem és ellátogattál oldalamra, a harmadik színes NBA összefoglalómat elolvasni. Egy kicsit húzom az időt és elkápráztatlak a számokkal: Második bejegyzésemet, megosztotta az Index2 (ezúton is köszönöm Nekik!) és ennek köszönhetően, 300 feletti megtekintésre tettünk szert. Közösen, mert te is kellettél hozzá, szóval köszönöm!

Na de elég a csöpögésből, lássuk mi történt szerda óta:

Balfaszok:

Egy csak egy legény van talpon a vidéken, de remélem senki nem lincsel meg érte, hogy a Liga szerelemgyerekét be mertem tenni a kategóriába.

A Liga Szuper Csapatának kikiáltott Golden State Warriors, mióta elvesztette Kevin Durant-et (lásd: 48ers - Episode 1), lejátszott 7 db mérkőzést, melyekből mindössze kettőt tudott megnyerni. Annyi mindenkit beáldoztak Durant-ért egy jó fél éve, hogy most meg elfogyott a szufla és nem tudnak egy épkézláb cserepadot összetákolni. Mindezek után vezetőedzőjük, Steve Kerr kategorikusan kijelentette: nem fogja csapágyasra hajtani csapatát, hogy a Liga élén maradjanak. Szegény Steve lenyomott egy Stevie Wonder-t, mert marhára nem lehet majd nyugodt, ha a rájátszás első körében szembejön a magas embereiről híres Memphis Grizzlies, vagy (adja Isten!) Denver Nuggets. 

Nagymenők:

Elfrid Payton zsinórban két tripla duplát ért el (16 pont 11 lepattanó 10 assziszt, 22 pont 14 lepattanó (karrier rekord) 14 assziszt (karrier rekord), úgy néz ki, megtalálja lassan az Orlando Magic főigavonóját. Ha kicsivel lesz jobb a karrierje, mint menő a haja, Hall of Fame lesz belőle.

Russell Westbrook nevét lassan a kezdő olvasóink is megjegyzik. Az előző számba, hiábavaló 58 pontjával került be (lásd: 48ers - Episode 2), de hallgatott rám Westy Boy: Megelőzte Wilt Chamberlain-t az egy szezonban dobott tripla duplák számában (32 jelenleg) valamint legyőzte csapatával a lassan Liga elsővé avanzsált San Antonio Spurs-t és az idén tuti rájátszás résztvevő Utah Jazz-t. Természetesen mind a két csapat ellen tripla duplát hozott az OKC irányítója.

...és ha még nem volt elég a tripla duplákból, LeBron James is kettőt szerzett zsinórban és elérte karrierje 50. ilyen jellegű mutatóját. Mondhatnánk, hogy a vén kecske is megnyalja a sót, de jelen esetben itt elég keményen meg kell dolgozni azért a sóért...

Csütörtök este, a Denver-ből száműzött, míg Portland-ben szárnyra kapott Jusuf Nurkic hozott egy több mint harminc éve nem látott statisztikát. 28 pontot, 20 pattanót, 8 gólpasszt és 6 blokkot kapirgált össze, amihez hasonlatosat legutóbb Charles (Golden State Warriors) Barkley tudott felmutatni, a 86-87-es szezonban.

Anthony Davis szerencsére nem sérült meg nagyon és tegnap este vissza is tért, 24. születésnapját ünnepelve. Kába tekintet ide vagy oda a sok tortától, 46 pontjával és 21 lepattanójával jelezte a szurkolóknak, hogy a New Orleans Pelicans-t idén még nagyon is komolyan kell venni!

giphy.gif_480x270

YOLO - SWAG - Cukiságok:

A Los Angeles Clippers boxolója játékosa, Blake Griffin szerint, az eddig a Liga pofozógépszerepét betöltő Philadelphia 76ers-t mindenki jobban teszi, ha komolyan veszi. Griffin szerint, ha azt hiszi valaki, hogy kiengedhet a Philly ellen, tuti beleszalad egy pofán verésbe. Reméljük ebbe nem kíván belekeveredni a Clippers egykori 1/1-ese.

A Sacramento (ügyeletes kreténeket összegyűjtő) Kings-ben szereplő Ty Lawson-nak nem alakul könnyen a kis élete. Előbb szeptember 26-án kijelentette a csapat médianapján, hogy letette a poharat, majd megbukott az alkoholteszten szeptember 27-én, 29-én és február 7-én is. Szegény lehet, hogy a médianapon is be volt csiccsentve és ezért beszélt félre.

giphy.gif_250x171

A New York Knick vezetőedzője, Jeff Hornacek beismerte, hogy egyre többet játszatja csapatával a Triangle-t. Majd elkezdte nyalni főnöke lágyabb testrészeit, hogy mennyire szívesen fogadja a tanácsait, de a végén csak kibújt a szög a zsákból, hogy igazából nem érti Phil Jackson-t, miért beszél bele az ő munkájába.

Folló fejűek:

DeMarcus Cousins hülyesége és nagy arca miatt megint rövidebb lett 50 000 dollárral. Egyszerűen nem tudja befogni... Előbb a Los Angeles Lakers, majd a Utah Jazz szurkolóinak ugatott oda valamit és ezért büntette a Liga. Jó lenne, ha valaki adna egy atyait Boogie-nak!

giphy.gif_150x122

Draymond (ostor ez a láb) Green megkapta idei 13. technikaiját is. Természetesen ezt az ítéletet sem értette a Liga egyik legértetlenebb elméje :D Nézzük el neki, mert a való életben biztos egy szimpatikus figura.

Markieff (Draymond Green imitátor) Morris szegény Mason Plumlee golyóit rúgta fel manduláknak, amiért a jutalma egy 25 000 dolláros csekk kitöltése volt.

Mankósok:

Anthony Davis lesérült és csuklója miatt kellett bemenni a Toronto Raptors ellen az öltözőbe. Ezek után nem is tudott már kijönni onnan, a második negyed végétől. Lassan vége a Playoff reményeknek idén New Orleans-ban lassan, pláne, ha Davis-t nem tudják összerakni. Arany szíve egy porcelán baba, mondjuk elég masszív szíve van, mert mindig jobb formában tér vissza. (BREAKING: Anthony Davis-nek kutya baja, a Pels meg újra reménykedhet, Lásd a Nagymenők rovatban!)

Sokkoló a hír, hogy LaMarcus Aldridge-ot, a San Antonio Spurs centerét, szívritmuszavarral figyelik az orvosok. Visszatérése nem a következő hetekben lesz, innen is jobbulást kívánunk a mindig szerény LaMarcus-nak! 

 

A végére egy kis ízelítő a 2017-es draftosztály két legjobban várt játékosáról (Lonzo Ball és Markelle Fultz). A potenciális ligautolsók és legfőbb 1/1 várományosok közül, a Brooklyn-nak és a Sacramento-nak lenne szüksége eme két zsenire, de egyik csapat sem az újoncok álma...

 

ui.: Lektorálta: Dólijáló és FiloZsófi.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lanbasea.blog.hu/api/trackback/id/tr8212324467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása