48ers - Episode 4
2017. március 16. írta: Bécsi Örs

48ers - Episode 4

Tripla-duplák, karriercsúcsok, szezoncsúcsok és balhék. Petíciót nyújtok be a Ligának centertémában! :)

Tegyünk rendbe valamit az elején, mert lehet, nem mindenkinek tiszta!

Rengeteget emlegetem a tripla-duplát, és a dupla-duplát. Na most: a tripla-dupla, azt jelenti, mikor egy játékos egy adott meccsen 3 statisztikai mutatóból (pont, lepattanó, assziszt, blokk, labdalopás) ér el két számjegyű értéket. Ezt figyelembe véve, a laikusnak is feltűnhet, nem könnyű a világ legerősebb kosárlabda bajnokságában összetákolni eme számsorokat. Az idei szezon mégis kivétel, hiszen az 1961-62-es szezon és Oscar Robertson tripla-dupla átlaga óta nem volt az év végi stathoz köze senkinek, kivétel Russell Westbrook-ot idén!!!

És ha már ezt a képet választottam címlapképnek, a három grácia az első triumvirátus az NBA történetében, akik egy szezonon belül elértek legalább 10 tripla-duplát. Változnak az idők, kérem szépen és minden a szemünk előtt történik, csak ki kell nyitnunk! ;)

UPDATE: Harden-nek azóta plusz egy tripla-duplája van. Kolosszális az idei szezon...

Na, de nem is szaporítom tovább a szót, nézzük a hét első felének történéseit: 

Balfaszok:

Chicago Bulls - amilyen fényesen kezdték a szezont és érthetetlenül összepasszoltak a puzzle darabkák, most akkora lejtmenetben vannak a chicago-iak. Hogy ne is menjünk el messze, vasárnap este, a Boston Celtics ellen, az első negyedben betermelt 9 pontjuk hűen tükrözi, valami nagyon nem okés a Bulls-nál.

A story soha nem állhat le és kijött egy cikk, mely szerint a bikák 3 legnagyobb neve, Rajon Rondo, Dwyane Wade és Jimmy Butler is hűen lefossa, amit edzőjük, Fred Hoiberg mond nekik. Micsoda csapategység... :O

A fentebb említett Dwyane Wade az év végén minden bizonnyal le fog lépni, de az is csak ideig-óráig kérdéses, hogy Jimmy Butler meddig kívánja TV-ről nézni a rájátszást. Az köztudott, hogy a franchise-t birtokló atyáknak közük nincs már ahhoz, mit jelent sikeres csapatot építeni, úgyhogy nagy pénzben lehet fogadni, mikor kezdődnek a Bulls-nál a tisztogatások...

Memphis Grizzlies - a Bulls-hoz hasonlatosan ők is zsinórban ötször kaptak ki (háromszor sorozatban otthon), pedig csapatukat egy az egyben elfogadná egy-két NBA város (Sacramento, Brooklyn). Esetükben még annyi a vigasz, hogy esélyük van a rájátszásra, de ha megnézzük, mekkora bombaformában van a Portland - Dallas - Minnesota tengely, már csak annyi kérdés maradt, mikor esnek ki a macik a legjobb 8 helyről Nyugaton.

Golden State Warriors és a kis padja... A pofozógépként elhíresült Philadelphia 76ers ellen is alig-alig tudott nyerni a Liga Szupercsapata. A három hímestojással nem is volt gond (Curry, Thompson, Green), de a paduk valami elképesztő gyenge formát mutat időtlen idők óta. Két említésre méltó embert lehet onnan kiemelni, az egykori döntő-MVP Iguodala-t és Ne-érj-az-exemhez Matt Barnes-t. Hiába vannak akkora neveik papíron, mint David West, vagy Shaun Livingston, ez egyelőre tényleg csak papíron látszik meg... És akkor még nem beszéltünk, JaVale McGee-ről :D

giphy.gif_261x274

Willie Hernangomez, Chasson Randle, Derrick Rose és Kristaps Porzingis... Ők négyen mind többet dobtak a Detroit Pistons ellen, mint (ADJATOK NEKEM VALAMIT MOST MÁR) Carmelo Anthony. A LeBron-team negyedik tagja akkora yolo, hogy vállalhatatlan vállalásai után képes volt a rendszerre hivatkozni, hogy a Triangle miatt nem jött ki neki a lépés. Ám csak ezután jött a feketeleves és szopiztatták le magukat a liga tök utolsó Brooklyn Nets-cel... Carmelo sem tudott megállni ennyinél és kijött róla a hír, hogy egy Milwaukee Bucks utáni zakó vezetőedzői értékelőjére el sem ment. MICSODA VEZÍR!

giphy.gif_480x474

Los Angeles Lakers és veteránjai. A szakvezetés rájött, hogy k*rva szar a csapat és ezért az összes veterán játékosuknak megmondták, hogy nem fognak játszani többet idén. Szép kis ajándék ez így év közben, inkább zavarnák el őket  a francba, minthogy szivassák és röghöz kössék, de az alábbi kép is igazolja, mennyire hülye a Lakers:

 

Nagymenők:

Ha a Balfaszokat velük kezdtük, akkor illő a Chicago és Memphis duóval nyitni a nagymenőket is!

A Bulls-nál a veterán Rajon Rondo hangot adott nemtetszésének. Magához hűen an blokk elkezdte fikázni az egész csapatot, természetesen senkit sem megnevezve. Végül neki lett igaza, mert bő két és fél hónap után újra helyet kapott a kezdőben és egyből egy szezoncsúcsot jelentő 20 pontot szórt a Keleti alsó-rangadón a Charlotte Hornets ellen és nyertek 5 vesztett meccs után. Ezek után, Rondo kijelentette, hogy tele a töke a balfasz szerepkörből és a tunya edzőkből. Nyerő csapatban akar kosarazni, ahol olyan edzője van, akivel értelmesen tud beszélni. Nagyon meglepődnék, ha Rajon a következő szezont is Chicago-ban kezdené meg. A helyében elmennék a Spurs-be. Popovich a világ valaha élt legintelligensebb szakvezetője és lassan gondolnia kell a Parker-Ginobili utáni időkre is!

Aztán a Chicago-hoz hasonlóan a Memphis-nél is előlépett egy veterán, és Vince Carter, szintén szezoncsúcsot jelentő 24 pontjával nyerni tudott szintén öt zakó után a Grizzlies. Carter, 100%-os hatékonysággal dobált, közte 6/6 triplával, elég szép számok egy +40-es legendától! Illusztris társaságba került ezzel az egykori zsákológép, hiszen ő lett a Liga 6. embere, aki 40-en felül ért el 20 pontnál többet (Michael Jordan, Karl Malone, Kareem Abdul-Jabbar, Robert Parish és John Stockton).

giphy.gif_480x268

Miami Heat bombaformájának meglett a gyümölcse és végre valahára felértek kelet nyolcadik helyére, ami rájátszást is jelent. Goran Dragic sérüléséből (lásd Mankós rovat) visszatért és vezérletével (33 pont) lelépték a szintén a PO-ra hajazó New Orleand Pelicans-t. Véleményem szerint Keleten nincs több kérdés, ez a 8 csapat fog 82 meccs után is a Playoff-ra maradni.

A New York Knicks behozta ismét a Brooklyn Nets-et a király kategóriába, hiszen a tök utolsó Nets, a teljesen enervált Knicks hathatós támogatásának köszönhetően érte el idei (2017-es) első hazai győzelmét. A Brooklyn szekere, a rengeteg bedobott hármasnak hála, száguldozott vasárnap este. Franchise Player-jük, a szebb napokat is megélt Brook Lopez 9 vállalt hármasából 6-ot bedobott, ami megint csak érdektelenné teszi, a sportmédia indokolatlan, kellenek-e még a centerek című agyrémét.

James (szakáll) Harden, idei 13. tripla-duplájának köszönhetően (38 pont, 10 lepattanó, 11 assziszt), hatalmas csatában le tudta győzni a bajnok Cleveland Cavaliers-t a Houston Rockets.

Február hónap keleti-ifjonca, Dario Saric három nappal az után, hogy karriercsúcsot jelentő 28 pontot dobott a Portland Trail Blazers-nek, megfejelte a csúcsát és 29-et hintett a Los Angeles Lakers-nek.
Hassan Whiteside kemény fickó. Labdázgatott a kínai másodosztályban és onnan sem adta fel az álmait és meg sem állt a Miami Heat kezdőjéig, hogy ott 2-3 év után, sorozatban hintsen 9 dupla-duplát és az idényben lerakja a padlóra ötödik minimum 20 pont 20 lepattanó statját (26 pont, 21 lepattanó). Értem én, hogy vannak későn érő típusok, de lassan a Liga is elfogadhatná, hogy nem DeMarcus Cousins-ok, meg DeAndre Jordan-ek a legnagyobb centerek az NBA-ben!!!!!
A Minnesota Timberwolves-nál két Franchise rekordot is felállítottak a srácok. Karl-Anthony Towns zsinórban 20. meccsén ért el legalább 20 pontot, Ricky Rubio pedig a Washington Wizards ellen ért el 19 asszisztot. Mindkét mutató karriercsúcs is egyben!
Elfrid Payton ismét tripla-duplát ért el (13-10-13). Mondjuk azt szögezzük le, hogy ez a stat-sor, a fej nélkül rohangáló Sacramento Kings ellen nem valami nagy cucc...
Ivica Zubac-nak nincs könnyű élete, de erről majd az írás végén. A Denver Nuggets elleni hazai meccsen megdobta karriercsúcsának számító 25 pontját a Los Angeles Lakers újonc magas embere. És hogy miért nincs könnyű élete? Nem elég, hogy a drafton 32. helyen választotta a Lakers, de ezek után, TÍZSZER küldte le a D-ligába, fiókcsapatához, a Los Angeles D-fenders-hez.
A Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers meccshez két nagymenő is tartozik, mindegyik a Bajnoknál. Iman Shumpert szezoncsúcsot jelentő 18 pontjával, míg LeBron James karrierje 52. tripla-dupla mutatójával jelentkezett (16-11-12) a győzedelmes estén. Szép napok köszönthetnek a Cavs-re, ha mindenki felgyógyul sérüléséből.
Ha már tripla-duplák... Az MVP cím egyik, ha nem a legnagyobb várományosa, Russell Westbrook megint alkotott és besöpörte idei 33. tripla-dupla statját (25-12-19). Az áldozat ezúttal a harmatos Brooklyn Nets volt. A szurkolók esze elment Brooklyn-ban, mert hangos M-V-P M-V-P rigmusokba kezdtek és beordibálták Rusty-nak, hogy mennyi lepattanó hibádzik még a tripla-duplához. Ezt, Westy sem nagyon hitte el és tátott szájjal figyelte a Brooklyn "híveit". #loyalty
Álmomban sem mertem volna gondolni, hogy a rovatba be fog férkőzni egy Sacramento Kings-es, de hajoljunk meg az újonc Skal Labbissiere teljesítménye előtt, hiszen karriercsúcsot jelentő (újoncként nem nehéz...) 32 pontot dobott a Phoenix Suns ellen. A záró etapban 21 pontot rántott a kosárba a 20 éves, haiti származású kosaras.
A hét első felének videójában nem tudtam dönteni, a két versenyző Kristaps Porzingis (21 éves, Lettország):

...és Kawhi Leonard (25 éves, Amerikai Egyesült Államok):

 

Kemények:

A LeBron James-művek harmadik gráciája, Chris Paul, nem bír belenyugodni, hogy hiába hagyta faképnél anno a New Orleans Hornets-et és játszik 4-5 éve a Liga egyik kirakatcsapatában, ennek ellenére soha nem lesz bajnok. Tombolását, most a Utah Jazz-es Rudy Gobert-en vezette le, aki vagy 2 fejjel és 20 kilóval nagyobb mint CP3, de egy megrögzött ámokfutónak ez nem lehet akadály. Egyébként, azóta otthon is kikapott a Milwaukee Bucks-tól a Clippers, szóval lassan lehet kongatni azokat a vészharangokat!!!

Állandó seggfejünk, DeMarcus Cousins megkapta idei 19. technikai faultját is. Emlékezzünk meg a szép szám tiszteletére, tavalyi összefoglalójával:

Yolo, Swag, Cukiságok:

Dion Waiters szépen benyalt példaképének és hosszas ecsetelésbe kezdett miért is minden idők egyik legjobbja Dwyane Wade. Waiters mostanában imád nyilatkozni, mondjuk, megy is a szekér neki is, meg a csapatának is (Miami Heat). Az interjú lényege, hogy Dion-unk, szeretne a nyáron etalonjával (Wade) együtt edzeni és ellesni minden kis fortélyát.

giphy.gif_480x266

Joel Embiid, az NBA trollolója, ismét alkotott, de most nagyon szívmelengető gesztussal. A Nagymenők rovatban emlegetett Dario Saric csapattársának nyakába vetődött be és ordította ország-világnak, hogy bizony a fiatal horvátnak kell lennie az Év újoncának. Én itt a szavazást le is zárom, mert kettejük közelében nincs egy első éves sem!!! Saric egyébként lenyilatkozta, hogy anyucijának köszönheti bombaformáját, aki február 15-én ment ki pici fiához és nyugtatja azóta nap mint nap. Nem akarom tudni, hogy ez miben nyilvánul meg xD
Exek csatáját hozta a Los Angeles Lakers - Houston Rockets összecsapás. Előbbinél Corey Brewer, míg utóbbinál Lou Williams játszott az ellenfél csapatában 2 hónappal ezelőtt. Egyértelmű ki járt jobban, mert míg Corey 21 perc alatt 4 pontig jutott, addig a szintén cserepadról beálló Lou 31 perc alatt 30-ig!

Mankósok:

Goran Dragic akkora maflást kapott könyökkel, hogy ki nem látott a saját szemén, így nem is tudott játszani az Indiana Pacers ellen. Csapata kikapott, de szerencsére, neki a puffadáson kívül semmi baja nincs. Elnézve a képet, olcsón megúszta:

Nem tudtam eldönteni, hogy drága Chandler Parsons-unkat ide, vagy a Balfaszokba rakjam be, de megkegyelmeztem szegénynek és maradt itt. Drága fiam 4 évre aláírt a Memphis Grizzlies-szel 92 millióért, erre ugyanúgy lesérül a térdére, mint az előző két évadjában. Ígérgetett-ígérgetett, hogy mennyire mucsácsó lesz, de aztán ez annyiban is maradt és vége a szezonjának a térdsérülés miatt...

Szegény lesérült Andrew Bogut-ot ki is pakolta szépen a bajnok, hogy LeBron James-nek kedvére, újra erősödjön és leigazolták a 2 éve nem játszó Larry Sanders-t...

giphy.gif_380x339

Kevin Love a rehab utolsó fázisába lépett és day-to-day, tehát bármikor visszatérhet. Na, nem mintha a Cavs-nek szüksége lenne bármilyen erősítésre is. LeBron szépen kihisztizte az erősítéseket, de szerintem hiába, mert nem fognak sem ők, sem pedig a GSW eljutni idén a döntőig...

Hála a jó égnek, LaMarcus Aldridge-nak semmi komolyabb baja nincs és játszhat korlátok nélkül a továbbiakban. Esetében szívritmus zavart diagnosztizáltak, de egyelőre úgy néz ki, jól be tudták lőni a megfelelő szteroid adagját. Visszatérése közepesen szarra sikeredett, excsapata ellen (Portland Trail Blazers) 32 perc alatt termelt be 19 pontot és 7 lepattanót. Greg Popovich nem kímélte tehát sztárját.

Anthony Davis... :'-( Nyugi nyugi csak viccelek, bádümm tsss. Előbb lesérült a Portland Trail Blazers ellen, majd ezzel a töméssel tért vissza a meccsbe. Jól látható, semmi baja nincs Mr. Szemöldöknek ;-)

Dwyane Wade a mai nap megy MRI-re bal könyökével. Kristaps Porzingis combja húzódott meg, így nem játszik a csütörtök esti Brooklyn Nets elleni városi rangadón. John Wall-nak semmi baja a vizsgálatok szerint, de ő imád rinyálni, így játéka kérdéses péntek este.

Liga állása

 

Köszönet az Ország legjobb ápolónőjének: Sámának, Lektoromnak: FiloZsófinak és természetesen Anyukámnak :D
 

A bejegyzés trackback címe:

https://lanbasea.blog.hu/api/trackback/id/tr7312333919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása