48ers - Episode 7
2017. március 26. írta: Bécsi Örs

48ers - Episode 7

A Liga legfiatalabb hetvenese, Szomorú keletiek, LeBron szeme, férfiassága és nyilatkozatai

DEVIN BOOKER-rel kell kezdenem. Kategóriát nem találtam, szerintem nem is lehet, ha az ember a világ legerősebb bajnokságában 20 évesen HETVEN (70) pontot dob és ráadásul a Boston Celtics ellen. Szar lett volna ha ez Booker-ben marad. Az első félidőben 19 pontot dobott, a másodikban pedig 51-et! Nézzük, Booker ezzel milyen mutatókat ért el:

  • A Liga legfiatalabb játékosa, aki elért 60 pontot,
  • A Liga legfiatalabb játékosa, aki elért 70 pontot,
  • A Celtics-nek soha senki nem dobott ennél több pontot,
  • Természetesen, idén többet senki nem dobott nála, SŐT!
  • A most aktív játékosok közül Ő dobta egy meccsen a legtöbb pontot! Nem semmi...

Balfaszok

Valahogy, ha valaki a Golden State-hez kerül, egyből rájön a rinyálhatnék. Most Matt Barnes kezdett el fanyalogni, hogy mennyire unja, mikor minden idegenben játszott meccsen Derek Fisher nevét skandálja a közönség. Annyi a sztori, hogy tavaly, Matt fia felhívta apukáját, hogy náluk van Derek bácsi és csapja a szelet Barnes-anyukának. Ekkor a jó öreg Matt-et nem is kellett kétszer hívni, egyből átrongyolt ex-felesége pecójához és kiütötte a szarba volt csapattársát.

Barnes kurvára belejött a nyilatkozatokba, és elkezdett össze-vissza hadoválni. Múltkor még azt mondta, hogy a Sacramento King-szel közösen egyeztek meg, hogy nem akar újjáépülő csapat tagja lenni és ezért hagyta ott az együttest. Ennek ellenére, most képes volt lenyilatkozni, hogy "Ki akarom csinálni a volt csapatomat" mert hogy ő mindent megtett értük, erre kirakták a keretükből. A GSW legyőzte a Kings-t, amiből Barnes rohadtul vaskosan kivette a részét a maga 2 pont 1 assziszt 4 lepattanó 1 blokk mutatójával. Erre egy szó van a magyar nyelvben: BALFASZ!

Múltheti első hírünk után (link) már lassan mindenki megszólal a pihentetéssel kapcsolatosan. A teljesség igénye nélkül a névsor:

  • Steve Kerr (Golden State Warriors edzője) kevesebb meccset akar és így szerinte kevesebb pihentetés is lenne a szezonban. Abba nem gondol bele az ostobája, hogy nem a sok meccs miatt, hanem a sérülések elkerülése végett jött be ez a taktika a jobb csapatoknál.
  • Gregg Popovich (San Antonio Spurs edzője) szerint el kell döntenie a szurkolóknak, hogy egy játékost egy adott meccsen, vagy 3 év múlva is akarnak-e látni játszani. Ez is faszság, mert nem a játékosok érdekeit nézik, mert akkor a pados emberek is kapnának pihenőt...
  • LeBron James volt mind közül a legkreténebb. Szerinte a téma azért került előtérbe, mert Ő ült ki egy meccset és edzője nem annyira megbecsült mint Popovich. Az ne érdekeljen drága KING, hogy Popovich-ot és a Spurs-t évekkel ezelőtt ezért nagyon komolyan megbüntette már a Liga. Egyre primadonább és nárcisztikusabb lesz James, sajnos ahogy öregszik...
  • Russell Westbrook igazi szőrös tökű gyerek, ő már annyit volt sérült, hogy köszöni szépen, amikor lehet, inkább játszana.
  • Végül Tracy McGrady mondott egy nem is akkora baromságot. Szerinte a Cleveland Cavaliers, direkt a Los Angeles Clippers ellen pihentette legnagyobb sztárjait, mert a két csapat edzője korábban munkatársak voltak és a Clippers nyakig áll jelenleg a szarban.

Ha már egyszer szóba jött LeBron James, folytassuk vele. A Királynak előbb belekaptak a szemébe, majd a következő meccsen védő szemüveggel kellett játszania. A Washington ellen, sansza nem volt a Címvédőnek, James meg mérgében kidobta a picsába a szemüveget. Itt még nem állt meg a sorozat, mert ezt követően Jason Smith úgy tökön térdelte, hogy lehet véreset fog pipilni szegényke... link

Tyreke Evans (27 éves) azt mondta, hogy pont olyan mint (a személyes kedvencem) Giannis Antetokounmpo (23 éves), csak a görög magasabb nála... Nem akarok nagyon szemét lenni, de nézzük a számokat:

  • Giannis: 23 pont; 8,5 lepattanó; 5,4 assziszt; 1,7 labdalopás; 1,9 blokk
  • Tyreke: 10,5 pont; 3,5 lepattanó; 3,2 assziszt; 0,9 labdalopás; 0,3 blokk

Bocsánat Tyreke, kurvára igazad van, olyanok vagytok mint két tojás.

A Keleti csapatokért szorítóknak nem sok babér termett az elmúlt 20 meccsen. Mindössze 6 csapatnak pozitív a mérlege keleten, de a legkilátástalanabb a New York Knicks helyzete. Zsinórban 5 meccsen kaptak ki, az utóbbi 25 meccsükön, pedig 6-19-cel állnak. Ahhoz képest, hogy a szezon elején még Playoff reményeket fogalmaztak meg, a közelében sincs a csapat ezeknek a terveknek...

Nagymenők

Vince Carter januárban töltötte a 40. életévét. Jelentkezzen az elvonón, aki ezután a videó után ezt elhiszi: link

Nem elég, hogy Russell Westbrook lerakta idei 35. tripla-dupláját (18-11-14), a Philadelphia 76ers ellen, tette mindezt úgy, hogy 100%-os hatékonysággal tüzelt egész meccsen. Ő érte el a Liga első 100%-os tripla-dupláját. A GIF, pedig Westy reakciója, mikor megtudja mit vitt véghez:

giphy.gif_480x476

Mindenki rudija, Rudy Gobert karriercsúcsot jelentő 35 ponttal szórta meg a New York Knicks-et, 92,9%-os hatékonysággal, ami azért arcletépős stat... Rettenetesen várom, mire lesz képes a srác élete első Playoff-jába. Csapata, a Utah Jazz, 5 évnyi szünet után tér vissza a Rájátszásba, de Gobert nem ennyire derűlátó. Mostanában nem megy nekik annyira és szóvá is tette, hogy a csapata egyik fele hajt és küzd, míg a másik szarik bele mindenbe.

Jordan Clarkson 35-ös karriercsúcsot dobott péntek este, a Minnesota Timberwolves ellen. Ugyanezen az összecsapáson állított be karrier rekordját, 36 ponttal Andrew Wiggins. A Liga hivatalos twitter-fiókja meg megőrült a meccs közben, mert a Minnesota helyett, állandóan a Sacramento Kings-et írta ki. A drog rossz! Értem?

Elfrid Payton, az Orlando Magic üdvöskéje megint hozott egy tripla-duplát. 14 pontjával, 11 lepattanójával és 11 asszisztjával verték az egyre enerváltabb Detroit Pistons-t.

Nikola Jokic, a Denver Nuggets lassan Franchise Player-évé avanzsált centere, 21 pont 12 lepattanós 4 asszisztos első félidőt vágott ki az Indiana Pacers elleni, végig vezetett, megnyert meccsen. A szerb óriás végül 30 pontnál, 17 lepattanónál és 5 asszisztnál állt meg, közte ezzel a fej felett hátra adott passzal:

Dario Saric, hétről hétre szállítja a karrierrekordjait, pontokat nézve. Most, a chicago-i idegeket borzolta Saric és dobta meg személyi legjobbjának jelentő 32 pontját. A Bulls ezzel a vereségével egyre messzebb került a rájátszást jelentő 8. helytől. Kettővel többször kaptak ki mint a Miami.

James Harden illusztris számokat vágott ki a New Orleans Pelicans ellen. Szakáll-gyepál, 38 pontja mellé. kiosztott a társainak 17 asszisztot, amivel beállította karrierrekordját. Úgy néz ki, idén a houston-iak örömére, valami tényleg összeállt a Rockets-nél. Kíváncsian várom, ebből a teljesítményből mennyit fognak tudni nyújtani a Playoff-ban. 

A hét második felének momentumát, nálam Giannis Antetokounmpo hozta. A Görög Szörny, előbb ellopta a labdát, majd végignyargalt a pályán és a végén valami istentelen erővel berántotta a játékszert a gyűrűbe, de beszéljen helyettem a videó:

Kemények

A múltkori számban (link) már említett Ibaka VS Lopez fight-hoz utóbbi bátyja is hozzászólt. Brook annyit trollkodott az esetről, hogy ma este öccse és ő is csinálták amihez értenek. Ő kosarazott, míg tesója csinálta a faszkodásait. Aztán nem bírta abbahagyni és hozzátette, hogy kéne rendezni egy Ibaka VS Lopez bunyót, amin ő tuti testvére ellen szurkolna. Végezetül azzal zárt, ha öcsikéje vele került volna szembe, tuti leverte volna a kis szarost mint egy taxiórát...

giphy.gif_480x270

Hát ööööö most próbálok finom lenni, de egyszer kurvabiztos, hogy kiírom magamból ezt a témát is. JJ Barea-t kiállították a Los Angeles Clippers ellen, mert ellökte Blake Griffin-t. Lenyalom a csipámat, ha ezt komolyan gondolta bármelyik bíró, hogy EZÉRT ki kell állítani Barea-t. Vicc, hogy olykor hova csicskul az NBA és mennyire hagyja elpuhulni a játékosokat. Maximálisan nem értek egyet az esettel. Nyilván szabálytalan, de kiállítani? Néznék vissza BödeDani "Pofára esett mint a zsíros kenyér" történetét... Egyébként a kommentátor reakciója a legnagyobb: VÁT? VÁT? VÁT?

Swag, Yolo, Cukiságok

A jövő évi, első/második választottnak aposztrofált Lonzo Ball faterja, LaVar Ball már beszólt Michael Jordan-nek (6* Bajnok, 5* MVP, 14* All-Star, 6* Döntő MVP, stb stb stb) és Charles Barkley-nak (1* MVP, 11* All-Star) is és szerencsétlen egyszer akart egy kicsit objektívabb lenni, LeBron James egyből leugatta a francba. Annyit mondott, hogy fiának könnyebb dolga lesz az NBA-ben mint James fiának, mert rajta nem lesz akkora nyomás. Mit tenne ilyenkor egy normális ember? A támogatásáról biztosítja édesfiát, hogy nyugi, segítek mindenben. Ehhez képest mit mondott LeBron, Ball-nak? A szádra ne vedd a családom te infantilis...

giphy.gif_260x145

James nem fojtotta magába és elkezdte ekézni saját csapatát is. Tény, hogy az utóbbi 15 meccsen 7-8-as mérlegük van, de indokolatlannak érzem a vészharang kongatását, hogy nem lennének elég kemények. Elsők Keleten, ha felszívják magukat, bárkit megvernek, kis túlzással bármennyivel. Nem várhatja állandóan a csapatától, hogy olyan diadalmenetet vágjon ki, mint amilyen a tavalyi Playoff-juk volt a döntőig.

Shaquille O'Neal a még át sem adott szobráról tett fel képet a netre. Lelőtte már az átadás előtt a poént az egész világnak, hogy hogy fog kinézni. Reményeim szerint így bedőlve marad és nem állítják fel, sokkal jellemzőbb lenne O'Neal YOLO stílusára:

Vállalkozóbb kedvű olvasóink, a linken elérhetik az egész, 1 óra 5 perc 55 másodperces videót a ceremóniáról. Shaq szerint, Kobe Bryant-tel alkották minden idők legdominánsabb duóját. Szeretem, ha valaki ekkorát mond, de a realitáshoz nem sok köze van az ilyen megállapításoknak.

Mankósok

Ugyan nem szólalt meg a Pihentetéssel kapcsolatban Hassan Whiteside, de teljesítménye magáért beszél. Kedd este, 13 öltéssel varrták össze emberünket, majd a következő meccsen, két nappal később már játszott is. Mit játszott? Ő szerezte a Heat legtöbb pontját és lepattanóját is egyben (16-14). Példaértékű a faszi!

giphy.gif_468x264

Jó hír a Golden State divat-drukkereinek, hogy újdonsült kirakatfigurájuk, Kevin Durant hetekre van a visszatéréstől.

A bejegyzés trackback címe:

https://lanbasea.blog.hu/api/trackback/id/tr6912361267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása