48ers - Episode 8
2017. március 29. írta: Bécsi Örs

48ers - Episode 8

Ízekre szedjük a Bajnokot és a Királyt, Vízválasztás volt Keleten és Nyugaton a kedd esti meccseken!

 

Balfaszok

Nem oké nem oké nem oké nem oké.......
A cikk végéig tudnám folytatni ezt a két szót és magamnak kell ellentmondanom, mert az előző cikkben pont hülyének néztem a vészharangot kongatókat, de teljesen jogosan kolompolnak! A Bajnok Cleveland Cavaliers-nél BAJ van!

Nem csak azért, mert az utóbbi négy meccsükből hármat vesztesen hagytak el.
Nem csak azért, mert lecsúsztak Kelet vezető helyéről.
Nem csak azért, mert kikaptak a San Antonio Spurs-től 29 ponttal.
Nem csak azért, mert az idei évben a legkevesebb pontot dobták egy meccsen, szám szerint 74-et.

Csakis azért, mert a Nagy Hármasnak aposztrofált trióból Kyrie Irving 25 perc alatt 8 pontot, míg Kevin Love 27 perc alatt 9 pontot tett a közösbe.
Csakis azért, mert a cserepad robbanójának számító Richard Jefferson 21 perc alatt 5 egységig jutott.

Legfőképp pedig azért, mert LeBron James úgy alibizgetett a zsinórban kétszer megválasztott Liga Legjobb Védőjén Kawhi Leonard-on, hogy kínos volt nézni. Pont James volt metroszex a Cavs-ben, holott múlt héten ő rinyált, hogy mennyire nem kemény a csapata. Szánalmas és sajnálatra sem méltó hozzáállás tőle, de ilyenkor szokott homlokegyenest más irányt venni a viselkedése. A Próféta szóljon belőlem. Abba már bele sem akarok kezdeni, hogy mennyire volt megjátszott a "sérülés" és az utáni "haláltusa", amit elszenvedett David Lee miatt James... Azóta kiderült, semmi baja:

A Los Angeles Clippers, úgy kapott ki otthon a Sacramento Kings-től, hogy a 4. negyedben még 18 ponttal vezettek. Mintha felcserélődtek volna a szerepek. LA-ben a baj nem kicsi, ha még egy fogalmatlan Kings is vissza tud mászni egy rég lejátszott meccsbe. Idén, 359 meccsen vezetett az egyik csapat minimum 18 ponttal a 4. negyedben, és a Clippers volt az első akik nem voltak képesek megtartani ezt. Valamit sürgősen ki kell találniuk, mert ez így vér-gyenge Playoff lesz számukra és egyre lejjebb csúsznak a Nyugati tabellán.

 

Nagymenők

Összecsapott egymással a két legesélyesebb alapszakasz MVP. Igaz, hogy a Houston 137-129-re verte meg az Oklahoma-t, de míg Russell Westbrook idei 36. tripla-duplájával rukkolt elő (39-11-13), addig James Harden "csak" 22 pontot, 5 lepattanót és 12 asszisztot mutatott.

giphy.gif_245x129

Bocsánat az ismétlésért, de ha már Nagymenők, akkor említsük meg a kiugró teljesítményeket és Russell Westbrook-ot megint. A Houston elleni TD-jét még egy tripla-duplával meg tudta fejelni és ezzel már győzelemre is vezette csapatát. Pláne, hogy a győztes kosarat is Ő szerezte a Dallas ellen... A hétfő esti számai a 37-13-10 voltak.

...És még mindig nem lehet elszakadni a párostól, hisz James Harden időközben kedd este leszállította idei 20. tripla-dupláját. Ezzel Westbrook-kal alkotják a Liga első duóját, akik egyenként elértek legalább 20 TD-t egy Alapszakasz alatt.. Ennek ellenére sem tudta a Rockets legyőzni a GSW-t, Harden hiába pakolgatta össze 24-11-13-as sorozatát. 

Némi meglepetésre, a Chicago Bulls legyőzte a Liga legjobb formában lévő csapatát, a Milwaukee Bucks-ot. A végig kiélezett összecsapáson, Jimmy Butler karriercsúcsot jelentő, 14 asszisztot osztott ki társainak. Ki-ki meccs alakult ki a Miami Heat és köztük, hogy ki csípi meg Kelet utolsó Rájátszást jelentő helyét.

Anthony Davis, aka. Szemöldök, nem elég, hogy 31 ponttal és 15 lepattanóval szomorította a denveri pubilkumot, de az első negyed végén, 0.9 másodperc alatt dobott hármasávalt, síri csendet hozott a South Park szomszédságába:

Terrence Ross, 2013 Zsákoló-bajnoka stílusosan tért vissza korábbi sikerei színhelyére: Toronto-ba. Igaz, hogy új csapata, az Orlando Magic kikapott a Toronto Raptors ellenében, de 17 pontjával és alábbi zsákjával szépen köszönt a régi híveknek:

Jusuf Nurkic-nak is van egyfajta stílusa. A bosnyák játékos, volt csapata ellen játszott és repesztett karriercsúcsot dobott pontokban. 33 pontjának és 16 lepattanójának köszönhetően, a Portland legyőzte a közvetlen rivális Denver csapatát és így már ők az abszolút esélyesei Nyugat 8. helyére.

Ki-ki meccset játszott egymással a Miami Heat és a Detroit Pistons. A találkozó elég Playoff-hangulatúra sikeredett és egyik csapat sem tudott igazán meglépni. Végül az utolsó pillanatban, egy full összeszerencsétlenkedett támadás végén, Hassan Whiteside bepötyizett kosarával kerekedett felül a Heat. Lehet, hogy ez a két pont vetett véget, a Detroit amúgy is hiú Rájátszás álmának:

Sokkal stílusosabb lett volna a meccset James Johnson elementális zsákjával lezárni, de ne szomorkodjunk, hogy a bődületes lezárás a mérkőzés aktív részében történt:

Swag, Yolo, Cukiságok

Széééép Munkaaa! :D
Tyronn Lue, a Cleveland Cavaliers edzője védte meg legjobban csapatát a kritikák elől. Lue azt mondta, azért harmatos a védekezésük, mert nem akarják, hogy a jobb csapatok felkészüljenek a taktikájukból. Véleménye szerint, a Playoff-ra fognak majd kiteljesedni. Mindenesetre van némi politikus-vér a Cavs edzőjében.

giphy.gif_450x234

Kobe Bryant szerint, úgy lenne az igazi, ha az MVP díjat, megosztottan kapná Russell Westbrook és James Harden. Mivel szavazás van, nincs erre esély, így vagy úgy, de el fog dőlni egy játékos irányába a voksolás.

tenor.gif_498x362

Adam Silver, az NBA commish-a elmondta, semmi akadálya és nagyon is el tudja képzelni, hogy egy csapatnak női vezetőedzője legyen. Mondjuk egy nőt megnéznék, (mindenféle sovinizmus nélkül!) hogyan regulázza meg Metta-World Peace-t alias Panda Friend-et alias Ron Artest-et, vagy hogy a faszomba hívják épp a Palit...

giphy.gif_320x180

Mankósok

Ryan Anderson (Houston Rockets) vádlihúzódás miatt kénytelen két hetet kihagyni. Hiányát csöppet sem érezte meg vasárnap este csapata, hisz végig vezetve tudták legyőzni, a szintén Rájátszásért küzdő Oklahoma City Thunder-t.

Az Indiana Pacers cserecentere, Al Jefferson bokasérülést szenvedett vasárnap este, a Philadelphia 76ers elleni meccsen. Fájdalmasan kapott a kibicsaklott bal bokája után és nem is tudta már folytatni a játékot. Kerekesszékben kellett elhagynia a parkettát, de elvileg nincs komolyabb baja, mint egy kis húzódás. Reméljük tényleg nagyobb esetében a füst mint a láng.

Marco Belinelli, Khris Middleton vállával találkozott kedd este a Charlotte Hornets - Minnesota Timberwolves meccsen és nem köszönte meg az esetet az olasz játékos. Ömlött a vér rendesen az orrnyerge körül, de reméljük "csak" felszíni sérülésről van szó esetében.

A bejegyzés trackback címe:

https://lanbasea.blog.hu/api/trackback/id/tr4412373305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása