48ers - Episode 12
2017. április 14. írta: Bécsi Örs

48ers - Episode 12

Vége az Alapszakasznak, de Szombat este már hasít is tovább az NBA Rájátszása!!!

Eldőlt, hogy Keleten az Indiana Pacers, Chicago Bulls és Miami Heat hármasból, az utóbbi esett el a Playoff-tól. A Rájátszás párosításai a következők:

Kelet:
Boston Celtics (1) - Chicago Bulls (8)
Washington Wizards (4) - Atlanta Hawks (5)
Toronto Raptort (3) - Milwaukee Bucks (6)
Cleveland Cavaliers (2) - Indiana Pacers (7)

Nyugat:
Golden State Warriors (1) - Portland Trail Blazers (8)
Los Angeles Clippers (4) - Utah Jazz (5)
Houston Rockets (3) - Oklahoma City Thunder (6)
San Antonio Spurs (2) - Memphis Grizzlies (7)

Nagymenők

Köztudott, hogy Jamal Crawford a Liga egyik legtechnikásabb és streetball-kompatilisabb játékosa. Mi sem bizonyítja ezt jobban mint az alábbi crossover-e, a Houston Rockets ellen:

Paul Pierce-nek eddig is kimondottan teljes NBA pályafutása volt, de most vált igazán teljessé. A Houston Rockets-re és 2017-ig kellett várnia, hogy könyékkel tudjon kosarat szerezni. A bravúr, a videó végén lett megörökítve.

Brandon Ingram-et az sem zavarja meg, ha leszakítják a fél fejét, ő akkor is zsákol:

Jonas Valanciunas megszerezte karrierje első tripláját. Nem állt neki annyira szarul, hogy ne folytathatná a Playoff-ban a mesterséget. Mondjuk tegyük hozzá, annyi ideje volt, hogy csak na. Szar lett volna ha ez az indok bent marad...

Statisztikus(s)ok

LeBron nélkül kapott ki hosszabbításban Miami-ban a Cleveland. A Cavs szekerét a meccsen Deron Williams  tolta, aki 35 pontjával 7 pattanójával és 9 asszisztjával méltón lépett James helyére, de az ő extrája se volt elég a győzelem megszerzésére a Bajnoknak. A mérkőzés históriájához tartozik, hogy a hosszabbításban fault gondok miatt, ki kellett állnia a Heat oldaláról James Johnson-nak, aki nagyon szívére vette a dolgot és a padon zokogott az esetet követően.

Nem baszakodott a drukkerei idegeivel a Chicago Bulls és jó házigazdához méltán, rongyosra dugta az Orlando Magic csapatát, 47 ponttal (ez az Orlando Magic legnagyobb arányú szopása, története során). Ha Nikola Mirotic-nak megy, akkor a Bulls-nak is megy. A legtöbbet a chicago-iaknál, Jimmy Butler játszotta, a maga 30 percével.

giphy.gif_400x211

Giannis Antetokounmpo 10-11-10-es tripla-duplájának köszönhetően nyert a Milwaukee, a Charlotte ellen. Ezzel a TD-jével a görög, beérte a Bucks-Isten, Kareem Abdul Jabbar-t a vonatkozó listán, Milwaukee-ban. Nagyon érdekes párharc lesz a PO első körében köztük és a Toronto közt. A Raptors kicsit előrébb jár mint a Bucks, de Giannis-ék a bármire is képesek!

A Detroit Pistons-nak már rég elúszott a Rájátszás és hogy azért kiszolgálják a szurkolóikat, gyorsan meghívták a három bajnokcsapat tagjait (1989, 1990, 2004). Az ünnepséget a nézők imádták, de a mostani Pistons-osak nem tudtak nyerni a Washington ellen, így keserű szájízzel kellett hazamenniük.

Shabazz Napier 32 pontos karriercsúcsával győzte le egy ponttal otthon, a sztárjai nélküli Portland, a San Antonio Spurs-t.

Brook Lopez, a hétfő esti meccsen dobott pontjainak köszönhetően, a Nets Franchise legeredményesebb játékosa lett. Szép tett ez tőle, ennyi kijár neki, ha már egy fogalmatlan fasz csapathoz szegődött szegény....

giphy.gif_480x270

Ty Lawson tudja, hogyan kell stílusosan befejezni egy szezont. A kis törpicsek, 22-12-11-es tripla duplájával ment el pihenni a nyári szünetre.

Kemények

Paul George és Gerald Henderson biztosan nem lesznek puszipajtások, ugyanis az Indiana Pacers - Philadelphia 76ers meccsen rommá baszogatták egymást. Végül Henderson-nál szakadt el totál a cérna és egy támadásnál torkon verte George-ot, amivel törlesztette egy korábbi adósságát. Mindkettejüket kiszórták a játékvezetők, amit utóbbi nem is hagyott szó nélkül. Állítása szerint, nem tiszteli a bírókat, mert vakon vezették a meccset, Henderson meg egy kis csicska, akinek csak otthon van farka, Philadelphia-ban.
Utólag, mindkettejüket 25-25ezer dollárra büntette a Liga...

BRUTÁLIS teljesítmények a Houston Rockets - Minnesota Timberwolves meccsen. James Harden nem is értem minek játszott, hogy miért kockáztatták a sérülését, pláne a tripla-dupláját (27-10-12), ami végképp indokolatlan egy utolsó alapszakasz meccshez. Az semmi! Mondaná a kis óvodás, mert a túl oldalon Karl- Anthony Towns 28 pont 21 pattanós számai meg tényleg verik az aztakurva kategóriát!

giphy.gif_500x342

Jamal Murray-hez képest a spártai harcosok, kezdő amatőrök voltak. Az alapszakasz mind a 82 meccsén úgy játszott átlag 21.5 percet, hogy végig sérve volt közben... Állati a pali :D

SWAG, YOLO, Cukiságok

Lassan elérkezik az Alapszakasz vége, így a már továbbjutott csapatok elkezdték látványosan pihentetni, legjobbjaikat. A Cleveland Cavaliers és a Washington Wizards idegenben pihentette LeBron James-t, Kyrie Irving-et, illetve John Wall-t. A Portland Trail Blazers pedig szimpatikusabb volt és hazai közönség előtt ültette ki Nurkic-ot, McCollum-ot és Lillard-ot.

giphy.gif_400x637

Érkezik a Playoff és érkeznek az ezzel járó kretén nyilatkozatok is. Mondjuk a következőre nem lehet a szó szoros értelmében ráhúzni a jelzőt, de nézzük, mivel baszkodja ki egyszerre a biztosítékot LeBron James, Chris Paul és Russell Westbrook. Nem mondtak nagyot azzal, hogy finoman szólva sem szeretik a divatdrukkerek és az NBA szerelemgyerekét, Steph Curry-t. Mindenki emlékszik még rá, mikor kisebb volt a hype #30-as körül, akkor még Chris Paul-t nevezte meg mint példaképét és LeBron-t mint a követendő Istent. Azóta nagyot fordult a világ és a legyőzhetetlenné tett GSW sztárja méltán váltotta ki a Liga legnagyobbjaitól a lenézett szerepét. Egyszerűen úgy gondolják, hogy Curry, nem szenvedett annyit a sikerért, mint ők. Van benne valami.

giphy.gif_480x408

Visszavonult Tony Romo. És hogy jön ide egy NFL irányító? Óriási gesztust kapott a Dallas Cowboys egykori QB-je városa NBA csapatától a Mavericks-től, ugyanis Rick Carlisle-ék leigazolták Romo-t egy napra. Ha ez még nem lett volna elég a tipikus amerikai sztorihoz, bemelegített a Dallas-osokkal és még a bemutatáskor is felkonferálták és beugrott a többiek közé, jól megszokott 9-es számú mezében. Maximális Respect Dallas városának, így kell elbúcsúztatni egy legendát!

giphy.gif_320x180

A Minnesota bemutatta utolsó meccsén a New Era logóját. Ha a csillagok is úgy akarják, az új logó égisze alatt, szépen fog tündökölni a minnesota-i csapat!

Ritka undorító öltönyben jelent meg a Knicks egykori legendája Walt Clyde Frazier csapata szezonzáróján. Az apropót nem tudjuk, de valami okádik ez a tehénmintás szett.

Oscar Robertson-t Oklahoma városa, lassan díszpolgárának fogja megválasztani. Átadott Westbrook-nak a tripla-dupla szezonjáért egy díjat és a beszéde végén, beleüvöltötte a mikrofonba, hogy MVP!!! Van érzéke a marketinghez az öregnek, meg kell hagyni :)

giphy.gif_480x270

Nagyszerű hír a Dallas Mavericks-ért rajongóknak: Dirk Nowitzki, nem vonul még vissza és megkezdi pályafutása 20. szezonját is az NBA-ben.

Mankósok

Visszatért, vagyis inkább, elkezdheti NBA-karrierjét Ben Simmons, 2016 1/1-ese. Kár hogy vége az egész szezonnak számukra, de azért csapata, a Philadelphia 76ers, volt akkora troll, hogy bejelentse a sikeres gyógyulást az alapszakasz végének napján...
Mondjuk Simmons se volt semmi és szétalázott a Knicks elleni bemelegítésen egy new york-i kissrácot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lanbasea.blog.hu/api/trackback/id/tr4912416597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása