48ers - Episode 16
2017. április 19. írta: Bécsi Örs

48ers - Episode 16

Úgy játszanak a csapatok, mintha nem lenne holnap, kivétel a Memphis-t....

NAGYMENŐK

Giannis óriásit játszott a Toronto Raptors ellen és kérdés nélkül szerezte meg vezetésével csapata, a Milwaeukee Bucks, az első győzelmet a párharcban. DeMar DeRozan nem fogja mutogatni az unokáinak az alábbi sorokat, ebben biztosak lehetünk.

...És nem csak a védekezésben hozott kimagaslót a Greek Freak, hanem komplett zsákolóparádét vitt Toronto városába, a szurkolók legnagyobb bánatára. Tarthatatlannak bizonyult az este folyamán és ha nem lassít a tempóján, akkor simán fog kizúgni a Raptors.

Testvérpárbajt hozott a Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs meccs. A Gasol család két fia feszült egymásnak és bár Marc szépen leblokkolta bátyját Pau-t, mit sem ért vele, mert csapata túlon túl simán kapott ki idegenben a Sarkantyúsokkal szemben. A meccset egyébként a két fiú édesapja Agusti Gasol, a helyszínen szurkolta végig. Megkérdeztem volna tőle, melyikőjüknek szorít jobban!

A szarral nem szabad szarozni, megtanulhattuk ezt már a South Park-ból is, de én majdnem befostam mikor megláttam Jonathan Simmons blokkját. Elemi erővel püfölte a palánkra a lasztit az ember, eszméletlen elmebeteg mozdulat :O

A játéknap egyik legmázlisabb dobását, George Hill mutatta be, akinek elég volt NULLA EGÉSZ KÉTTIZED másodperc, hogy a palánkról bedobjon egy hármast. ESZEMENT :D

Kisebb meglepetésre, a Utah Jazz elvette az első meccsen az LA Clippers pályaelőnyét. A győztes dobást Joe Johnson vállalata magára, aki teljesen átverte a Clippers játékosait azzal, hogy nem kérte ki az ilyenkor szokásos időkérést és egymaga végigsasszézott a pályán, hogy aztán bekerüljön három gyűrűpattogás után a labda a helyére.

John Wall akkora blokkot nyomott Dennis Schröder-en a Washington Wizards - Atlanta Hawks-on, amekkorát csak maga LeBron James szokott. Wall nagyon energikusan játszott az egész találkozón és Paul Millsap meg is jegyezte, hogy nekik is fel kell venni a kesztyűt, mert az első meccsen, a Wizards játékosai inkább hasonlítottak MMA-sokra, mint kosarasokra.

...ha már nagy blokkok... Draymond Green a Golden State Warriors - Portland Trail Blazers meccsen sapkázta be Damian Lillard-ot. A Portland helyzete eléggé kilátástalan, ugyanis Lillard és McCollum összesen dobott 75 pontot, de így sem voltak, még csak a kanyarban sem a GSW ellen. Nem gondolom, hogy túl sok közük lesz a párharchoz.

...és akkor a Király sem hiányozhat a Sapka-felvonulásból. James, Myles Turner-t takarta be és tette egyértelművé a 2-0 fogalmát az Indana Pacers híveinek.

KEMÉNYEK

Túlizmozta az első meccset az Oklahoma City Thunder, a Houston Rockets ellen. Steven Adams horrorelzárást adott Russell Westbrook-nak, aminek a következtében Patrick Beverley csattant a földön. Csúnya jelenet volt, de ez sem szegte a kedvét a houston-i kettesnek, hogy levédekezze a tripla-dupla király Westbrook-ot és ezzel elejét vegye az OKC győzelmi reményeinek.

Kyle Anderson-nak rengeteg posztere lehet otthon Vince Carter-ről, mert egy kurva mukkot nem mert szólni, mikor a legenda számon kérte egy földre lökésért. Mindenesetre birka türelme van Andersone-nak...

SWAG, YOLO, CUKISÁGOK

JJ Watt, a Houston Texans Defensive End-je, akinek többet volt eddig az orra NFL-es karrierje során mint sem, tiszteletét tette a Hosuton Rockets - Oklahoma City Thunder első meccsén. Készülhettek rá a Rockets-nél, mert jó lett rá a póló.

David Fizdale, a Memphis Grizzlies vezetőedzője kiakadt mint a kakukkos óra. Azt sérelmezte a sajtótájékoztatón, hogy csapata, kevesebb büntetőt dobhatott, mint maga Kawhi Leonard. Mondjuk az tényleg elképesztő, hogy Leonard 19-szer mehetett a vonalra, míg a komplett Grizzlies 15-ször. Véleménye szerint, undorítóan fújtak a bírók és nem tisztelik sem őt, sem a csapatát. Őt azért nem mert újonc, a csapatát meg azért nem, mert nem rinyálnak minden egyes helyzetnél és nem rossz fiúk egyáltalán...

MANKÓSOK

Nagyjából ekkorát üvölthetett minden egyes Raptors szurkoló mikor is a Milwaukee Bucks elleni első meccsen, bokasérülés miatt, kénytelen volt kiállni Serge Ibaka. Ibaka azóta már megnyugtatott mindenkit, hogy másnap reggel felkelt és tökéletesen tudott járkálni. Kár, hogy ennél többre lesz szüksége neki is és csapatának is, mert az extrán fiatal Bucks-osokon látszik, hogy nem fognak leállni és vérben forgó szemekkel fogják kergetni a 4 meccses győzelmi szériát.

giphy.gif_480x270

Az viszont borítékolható, hogy a Utah Jazz szurkolói biztos hogy azóta is így üvöltenek. Náluk Rudy Gobert kemény 10 másodpercnyi játék után esett ki bal térdsérülés miatt. Azóta egyértelművé vált, hogy a második meccsen nem játszik a Jazz sztárja, de ha minden jól megy, 1-2 héten belül újra beszállhat a játékba. Már ha lesz hova és addig nem zakózik ki a csapata a Los Angeles Clippers ellen.
Valaki nagyon gyűlölheti a Jazz-t odafent, mert évek múltán tértek végre vissza a Playoff-ba, erre egyből egy ekkora tockost kaptak. Kapd be Karma!!!

giphy.gif_480x270

ÖSSZEFOGLALÓK

Az előző számunk óta, 5 meccset játszottak le, nézzük, ki hogyan teljesített:

Cleveland Cavaliers (2.) - Indiana Pacers (7.)

117 - 111

A Cavs ígéretéhez híven, tényleg feljebb kapcsolt és mostanra álltak össze igazán. Mind LeBron James, mind Kyrie Irving hozza a tőle elvárhatót. Kevin Love pedig tőle szokatlanul, olyan rohadt agresszív, hogy előbb utóbb verekedést fog eredményezni mentalitása, de addig is az indiana-i agyakra megy gőgösségével.

A párharc állása 2-0 a Cavs-nek, folyt. köv. Indiana-ban. Az azért meglepne, ha meccset sem tudna nyerni a Pacers.

San Antonio Spurs (2.) - Memphis Grizzlies (7.)

96 - 82

Ugyanott folytatta a Spurs, ahol abbahagyta az első meccsen és sanszot nem hagyott a Memphis-nek. Marc Gasol is csak kereste előző napi formáját, már félidőben vezetett 21-gyel a San Antonio. Láthatóan egyre frusztráltabbak Memphis-ben, hogy évek óta a Spurs zúgatja ki őket, de itt a remek alkalom, otthon lehet javítani.

A párharc állása: 2-0 a Spurs-nek. Azt gondolom, hogy mezt kéne cserélniük, ha a Grizzlies meccset akar nyerni a párharcban.

Toronto Raptors (3.) - Milwaukee Bucks (6.)

106 - 100

Szerintem ez az egyik leg-megjósolhatatlanabb párosítás. Az iramra sem lehet panasz, úgy nyomják a srácok, mintha az életükért küzdenének, csak nehogy az legyen belőle, hogy bárki is jut tovább, a második körre már nem marad oxigénje. Antetokounmpo-ra ismét nem lehetett panasz, Ibaka meg a két nappal ezelőtti sérüléséből, 16 ponttal 7 lepattanóval 6 assziszttal és 2 kurva nagy blokkal tért vissza.

A párharc állása 1-1. Váltás(ka) Milwaukee-ba, ahol még több babér teremhet a Bucks-nak.

Boston Celtics (1.) - Chicago Bulls (8.)

97 - 111

A Bulls, mindenkit meglepve teljesít a Boston ellen. Isaiah Thomas, családi tragédiája után (kishúga hunyt el autó-balesetben), végre csatlakozhat a családjához és reméljük vissza tudják hozni kicsit a kedvét. Érthető összeroppanása, de csapata nem képes elbírni, legjobbjának hullámzó teljesítményét, míg a túloldalon a rutinos öreg rókákból összeálló chicago-iak, kegyetlenül kihasználják a helyzetet. Marcus Smart, a boston-iak játékosa ölég nehezen viselte az újabb zakót, és a kihagyott hármasa utáni szórvány közönségfüttyre, fuck-kok mutogatásával válaszolt. Nem okés, nem okés Smart... 

A párharc állása: 2-0 a Chicago-nak. Mennek a Bulls-hoz, nagyobb meglepetés lenne innen fordítania a Boston-nak most már, mint kizúgni 4-0-lal... :(

Los Angeles Clippers (4.) - Utah Jazz (5.)

99 - 91

Ha Rudy Gobert nem sérült le volna, az én mesém is tovább tartott volna... De lesérült és nem ment tovább a tündérmese a Utah-nak. A Jazz egyébként, már az első negyedben elbukta a meccset, mert az ott összeszedett 11 pontos hátrányát képtelen volt ledolgozni a maradék 3 negyeden keresztül, így viszonylag simán kaptak ki idegenben.

A párharc állása: 1-1. Utah-ból szerintem minimum egy meccset, el fog hozni a Clippers és vissza is veszi, az első meccsen elvesztett pályaelőnyét

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lanbasea.blog.hu/api/trackback/id/tr3712434195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása