48ers - Episode 19
2017. április 30. írta: Bécsi Örs

48ers - Episode 19

A Liga, ami a Microsoft ex-vezérigazgatójából is kihozza az állatot.

Steve-Ballmer-lost-all-control-during-Game-6.gif_400x227

Nagymenők:

Serge Ibaka klasszis mozzanatai fémjelezte a Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 5. meccsét. Ez a mozdulat volt mind közül a leg-izomszagúbb, hisz a Liga egyik legnagyobb vérszívója ellen, Giannis Antetokounmpo-n tudta végrehajtani a Raptors magas embere. 

Dwight Howard végre nem alibizget és kezd a régi önmagára hasonlítani a Playoff-ban is. Alley-oop zsákja méltán került be a válogatásba azt gondolom.

Nem gondoltam volna még, mikor elkezdtem aktívan figyelni az NBA-t, hogy egyszer a Playoff-ban, JaVale McGee-ről fogok egy Nagymenők nevezetű rovatban írni. Ez is megesett, ő meg jól megalázta a Portland Trail Blazers gyűrűjét.

Ritkán látni még NBA-ben is, hogy valaki, pont az óra lejártakor még zsákoljon egyet. Gordon Hayward még erre is képes volt és elég volt számára mintegy 3-4 másodperc, hogy berántsa a 3. negyed lezárásaként a labdát.

Soha nem lesz a kedvencem az állandóan TOP 3-ért rinyáló John Wall, de ami szép az szép és el kell ismerni. Jobb kezesként bal kézzel egy ekkora zsákot behúzni... Elképesztő a pali:

Terry Rozier nyakban lihegése eredménytelennek bizonyult Jimmy Butler-rel szemben, aki stílusosan zárta le a harmadik negyed végét egy buzzer beater hármassal:

A jövő MVP-je, ismét megmozdult. Giannis Antetokounmpo úgy blokkolta DeMar DeRozan-t, hogy közben lehetetlen szögben állt a teste a levegőben. Hihetetlen dolgokra képes a görög...

...nem kellett félteni a Raptors játékosát sem, mert egy következő jelenetnél, már ellenálláss nélkül ragasztgatta fel a Bucks három játékosát is egy poszterre zsákolásával.

Buzzer beater mindenhol! Mike Conley is úgy gondolta, hogy egy gyilokhármassal küldi lazítani az ellent, az első negyed végén a Spurs elleni meccsen.

Kemények:

Nagyot ment egymás ellen Jonas Valanciunas és Greg Monroe. Összeakaszkodtak egy Bucks-os támadás után, majd Valanciunas gyorsan lelépett, de Monroe utána rohant és még saját csapattársát, Khris Middleton-t is félrelökte, hogy elkaphassa Jonas-t.

Vaj mi baszhatta fel ennyire a Rockets tulajdonosát Leslie Alexander-t, már az első negyedben a Thunder elleni 5. mérkőzésen, hogy vegye a bátorságot és leordítsa az egyik bíró fejét. Elképesztő és példátlan tett volt ez a részéről és így vélekedett erről a Liga is, akik 100 000 dollárra büntették a tulajt. Őszintén mondom, kurvára megérdemelte a brutális retorziót!

Kent Bazemore úgy volt vele, ha nem érheti utol Bradley Beal-t akkor legalább kikúrja az oldalvonalon túlra. Maximálisan igazat adok neki, másra sansza nem volt, annyira lemaradt Beal futásáról :D

Összefoglalók:

Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 118 - 93

(a párharc állása: 3-2 a Raptors-nak)

Nem várt helyről jött a segítség a toronto-iaknak, Norman Powell személyében, aki karriercsúcsot dobott, 25 pontjával. DeMar DeRozan és Kyle Lowry is visszafogottabb volt, de a csapatjátéknak és a pontok szétosztásának meglett a gyümölcse. A lepattanók párharcát 40 - 23-ra nyerte a Raptors.
A csapatok mennek vissza a Bucks-hoz, de meg lennék lepődve, ha szükség lenne hetedik találkozóra. Giannis Antetokounmpo hozta a formáját 30 pont 9 lepattanójával, de nem tudott senki sem érdemben játszótársa lenni a többiek közül.

Atlanta Hawks - Washington Wizards 111 - 101

(a párharc állása: 2-2)

Az Atlanta komolyan felszívta magát a két washington-i vereség után és a Wizards-nak is kezd eljutni az agyáig, hogy nem fognak vigyorogva továbbszökdécselni a következő körbe. A Hawks-nak nagyobb Playoff tapasztalata van egy picivel, de majdnem kottára ugyanaz a két gárda. Atlanta-ban talán kevesebb a nárcisztikus fasz, de ez nem csökkenti az esélyeiket, sőt...
A mérkőzésen az Atlanta visszanyúlt oda, amit a legjobban tud. Senki nem játszott kimagaslóan jól, szétosztották a pontokat, hisz 7 emberük is elért legalább 10 pontot, ami a Playoff-ban nagyon ritka jelenség.

 

Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 103 - 128

(a párharcot 4-0-ra nyerte a Warriors)

Engedje meg a kedves Olvasó, hogy ne kelljen barokkos, magasztaló körmondatokkal leszopdkodnom a Warriors továbbmenetelét (mert utálom őket mint a szart...), csak érje be a meccsel kapcsolatban pár számmal:

  • 14 - 0-val indított a Golden State IDEGENBEN a kiesés peremén álló, a "Majd Mi kiverjük őket!" (Damian Lillard) fémjelezte Portland ellen.
  • 45 - 22-re nyerte az első negyedet a Warriors.... NEGYVENÖT PONT EGY NEGYED ALATT, sírni támadna kedvem

 Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 105 - 99

(a párharcot 4-1-re nyerte a Rockets)

Ennyi volt a tündérmese és a várakozásokhoz híven, kizúgott az első körben a Thunder. Russell Westbrook megint sziporkázott, és szépen búcsúztatta a történelmi szezonját, egy 47 pont, 11 lepattanó és 9 asszisztos performansszal. Az hozzá tartozik a történethez, hogy idén is úgy esett ki a Playoff-ból az utolsó percekben mint tavaly a GSW ellen. Akkor Durant dobálta rá boldog boldogtalan a labdát a végén, most Westbrook. Mind a két eset ugyanolyan sikerrel járt.
Sokakban felmerült a kérdés a párharc során, hogy James Harden mekkora egy féreg játékos. Minden egyes dobásánál keresi a kontaktot, a lehetőséget a fault-ra,  hogy mehessen a plusz büntető dobás(ok)ra. Nálam egyértelműen elásta magát az MVP versenyben.

San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 116 - 103

(a párharc állása: 3-2 a Spurs-nek)

Mike Conley harmadik negyedes rohanását leszámítva, nem nagyon volt sansza se a Grizzlies-nek és a párharc megint folyt tovább abba a medrébe, amit már évek óta megszokhattunk. Nagyon mély a Spurs kerete és az egyik legminőségibb és tapasztaltabb a kispadjuk még mindig a Ligában. Patty Mills 20 pontja a padról és 70%-os hatékonysága magáért beszél, ilyen körülmények között a Memphis-nek esélye nem lesz a következő meccse.

Los Angeles Clippers - Utah Jazz 96 - 92

(a párharc állása: 2-3 a Jazz-nek)

Saját kezébe vette a sorsát a Jazz és karnyújtásnyira került a továbbjutástól. Kellett ehhez, hogy Jamal Crawford és Austin Rivers is vállalhatatlan számokat hozzon a padról. Míg egy akármilyen, gyengébb meccsükön is összesen 30 pontot képesek összekukázni, ez most a Jazz ellen, megállt kemény 6 pontnál. Ennek fényében, nem is akkora gáz, hogy 4-gyel égett a LAC, még ha mindezt otthon is tették. A hatodik összecsapásra mindenképp rendet kell tenni a fejekben, mert így csúnya vége lesz Paul Pierce karrierjének.

Washington Wizards - Atlanta Hawks 103 - 99

(a párharc állása: 3-2 a Wizards-nak)

John Wall (20 pont 14 assziszt) és Dennis Schröder (29 pont 11 assziszt) külön, irányítópárharcát hozta a meccs, amit bár utóbbi nyert meg a statlapon, de a meccset viszont előbbi csapata, így ő jött ki jobban az egészből. A Wizards végig kézben tartotta az előnyét és egyszer sem forgott veszélyben, dacára a 4 pontos különbségnek. Kiegyenlített a harc, mennek vissza a felek Atlanta-ba, még a bármi IS megtörténhet!

Boston Celtics - Chicago Bulls 108 - 97

(a párharc állása: 3-2 a Celtics-nek)

Hiába tündökölt Dwyane Wade csillaga 26 pont 11 leppatanó 8 assziszttal, ez édeskevésnek bizonyult a Celtics ellen és 0-2-ről megfordította az állást a Boston. Legnagyobb fegyvertényük, hogy láthatatlanná tették Jimmy Butler-t és hogy lesérült az addig tündöklő Rajon Rondo. Ez mind nagyon szomorú a Bulls szempontjából, de a jövőt nézve hatalmas fegyvertény lehet, hogy Rondo régi önmagát képes volt visszahozni a pályára és úgy néz ki, végre megint talált egy helyet, ahol szeret játszani. Sokat mondó volt ezzel kapcsolatban az a kép is, ahogy az egyik szünetben, civilben ő mondta meg a figurákat, hogy miket játsszon a csapat.

Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 89 - 92

(a párharcot 2-4-re a Raptors nyerte) a megszokottnál is kendőzetlenebb őszinteség jön...

Sok hűhó semmiért... -25 pontról jött vissza a meccsbe a Bucks és vette át a vezetést, hogy aztán a végén sallangmentesen elbasszanak mindent. Jason Terry hármasaival és Giannis Antetokounmpo irányításával voltak képesek visszajönni a halál segge lyukából és kulázták szét a végén az egész szezonjukat, idiótábbnál idiótább döntésekkel. Giannis, Milwaukee görög félistene, 10 mp-cel a vége előtt, 3 pontos hátrányban, nem ám, hogy keresett volna egy hármas lehetőséget, hanem betört és dobott egy kettest. Maradt 3.1 mp és egy gyors Toronto kettes után, egy bedobás alkalmával rögtön el is adták a labdát és az egész Playoff-jukat.

Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 96 - 103

(a párharcot 2-4-re nyerte a Spurs)

A vége csak az lett, mint amit évek óta megszoktunk és a Spurs viszonylag simán abszolválta a Grizzlies elleni összecsapást. Mike Conley a Memphis-nél ismét clutch kosarakat szerzett, de egyszerűen rajta kívül senki nem tudott a Grizzlies-nél felnőni a feladathoz és elhinni, hogy ezt a San Antonio-t bizony le tudjuk győzni.

Atlanta Hawks - Washington Wizards 99 - 115

(a párharcot 2-4-re nyerte a Wizards)

Ki lehet esni, de ahogy az Atlanta tette, az nagyon gáz. Hazai pályán kizúgni, úgy, hogy egy pillanatra sem tudod átvenni a vezetést, több mint kellemetlen. Ennek ellenére, kókemény (Pákó után szabadon) ütközet volt ez a javából. Dennis Schröder a Playoff-ra kapta össze magát az Atlanta-nál vállalhatóra, Paul Millsap is kitett magáért az uccsó meccsen, de John Wall-lal nem tudtak mit kezdeni. A Wizards irányítója a negyedik negyedre nemes egyszerűséggel megőrült, hogy a végén 42 pontjánál megállva, gúnyosan kiintegetve az atlanta-i publikumnak, búcsúztassa a helyi kedvenceket. Klasszikus fasz-szopó Wall...

Chicago Bulls - Boston Celtics 83 - 105

(a párhercot 2-4-re nyerte a Celtics)

Még büdös nagyobb pofonba vágtázott bele a vert seregnek is gyenge Chicago Bulls. Jimmy Butler a második negyedben annyira megsérül, hogy az is kérdés volt, vissza tud-e még jönni, akkora fájdalom ült ki az arcára egy leérkezés után a háta miatt. Dwyane Wade történelmien kurva gyenge számokat hozott az este folyamán és 10%-os "hatékonyságával" 2 egész pontot dobott be a közösbe. Nem is csoda, hogy ezek után a Boston ízekre szedte e Chicago-t és már 30 ponttal is mentek idegenben a kelták, hogy a végén, 22 plusszal zárják az összecsapást.

Utah Jazz - Los Angeles Clippers 93 - 96

(a párharc állása 3-3)

Az első kör egyetlen 7 meccses szériája a Jazz - Clippers. És hogy ki örül ennek a legjobban? Természetesen a Warriors, na de ne akadjak már ki rajtuk minden egyes részben. A Jazz nem tudta kihasználni az előnyét, pedig nagyon közel voltak az egyenlítéshez a végén. Chris Paul-nak lett igaza, aki megígérte Paul Pierce-nek, hogy nem Utah-ban kell befejeznie karrierjét. Értem én, csak leszarom, mert ha tovább is mennek, vicc lesz nézni, ahogy fossá alázza őket a GSW. 

A bejegyzés trackback címe:

https://lanbasea.blog.hu/api/trackback/id/tr2412452827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása