48ers - Episode 21
2017. május 09. írta: Bécsi Örs

48ers - Episode 21

Még a papírformán is javítottak, csont nélkül megvan Kelet és Nyugat 1-1 döntőse...

maxresdefault_1.jpg

Olyan hírekkel szoktam kezdeni nagy ritkán a blogot, amik nem férnek be egyik általam kitalált kategóriába sem. Legyen az egy sztár visszavonulása, vagy mezének felakasztása a csarnokban, vagy akár egy óriási, kimagasló teljesítmény. A mostani első hír azonban azzal vívta ki magának a helyet, hogy aki valami okból kifolyólag nem görgetne tovább is tudja meg, mekkora "takarodj már" dolgok történnek a Tengerentúlon.
Történt ugyanis, hogy egy bizonyos Lonzo Ball (akit a drafton top2-be várnak) kiadta élete első cipőjét. Ez már eleve baszd meg szerintem, hogy 19 évesen akkora arca legyen, hogy már cipőt terveztet saját márkanévvel. Az viszont már tényleg "húzz a bárhova" kategória, hogy mindezt potom 495 dollárért meg is veheted. Ami átszámítva mintegy 145 000 Ft......
Amúgy a pipő nem néz ki szarul, azt meg kell hagyni :D

lonzo-ball-big-baller-brand-zo2-prime-3.jpg

Nagymenők

Kevin Durant-nél kevesen ismerik jobban, hogyan kell úgy zsákolni, hogy az ellenfélnek, az élettől is elmenjen a kedve. Tetézte mozdulatának szépségét, Andre Iguodala hátrafelé leadott asszisztja is. 

Egy betörés után, DeMar DeRozan-nek még maradt annyi ereje, hogy átdobja a felé magasuló Tristan Thompson-t. Gyönyörű befejezés egy szép crossover végén.

Előbb Joe Ingles-t takarta be JaVale McGee, majd Steph Curry nyargalt végig a pályán és verte be a hármast mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga a Utah Jazz - Golden State Warriors harmadik meccsén.

A San Antonio Spurs-nél Kyle Anderson és Jonathan Simmons mintha elfeledkezett volna róla a harmadik negyed lezárásánál, hogy a Houston Rockets-nek vannak a leggyilkosabb tripla-vetői. Lekettőzték James Harden-t aki ezen megörülve, kilöbbölte a labdát Ryan Anderson-nak, hogy a negyed lezárásaként beverje kegyetlenül a Spurs-nek a hármast.

SWAG, YOLO, Cukiságok

John Wall-ból csak kibújt a kisördög és megint elkezdett rinyálni a riportereknek. Most az borította ki a bilit Mr. Falnál, hogy állítása szerint ugyanúgy kezelik a játékvezetők mint LeBron-t, mivel hasonlóan intenzíven játszik mint a Liga legjobb játékosa. Cöhh cöhh cöhh cöhh... Nem eszik olyan forrón a kását Johny fiú, kurvakevés vagy te még James cipőpucolójához is.

maxresdefault.jpg

 

Legyen ez a videó tanulság a Világ minden egyes divatdrukkerének, hogy nem csak a jóban lehet szeretni egy csapatot. Gordon Hayward-nak legjobb évét, -25-ös állásnál állva tapsolva köszönte meg a hazai publikum.

Draymond Green rendesen kinyitotta a pofacsapot és elmondta a véleményét a mindenről is. Előbb Kelly Olynyk-ről mondta el, hogy szerinte alattomosan játszik a boston-iak magas embere (részletek eggyel lejjebb). Ezek után visszakérdeztek neki, hogy szerinte saját maga mennyire játszik hasonló szellemben, volt pofája azt mondani, hogy szerinte ő nem piszkos játékos azzal mert sípcsonttal rugdalja az ellenfeleit indokolatlan helyeken, mert hogy az tökre véletlen. Igen Draymond, tökre.
Kristaps Porzingis-nek is beszólt, hogy felesleges a vaker. Szerinte direkt rakta ki twiterre a lett, hogy "Los Angeles Clippers :) :) :)" és senki nem törte fel a fiókját, egyszerűen oda akar igazolni.
Ezt követően még beszólt a Utah Jazz drukkereinek hogy csalódott bennük mert nagyon ostobák, majd a Cleveland ellenfeleit fikázta, hogy nem játszottak elég keményen a Cavs ellen. Bagoly mondja verébnek seggfej...

giphy.gif_960x540

Kemények

Több pikáns jelenet is volt a Washington Wizards - Boston Celics harmadik meccsen. A legkeményebbet hoztam el Nektek, amin Kelly Oubre Jr-nak pattant el az agya, egy keményebb Kelly Olynyk-os elzárás után. Frusztráltsága érthető, de ennyire keményen nem kellett volna beleállnia a fiatal Oubre-nak a helyzetbe. Nagy valószínűséggel az NBA kegyetlen keze írni is fog Neki a napokban egy csekket.
Ha nem is pénzbüntetést, de egy meccs eltiltást azért kapott Oubre, amit a vasárnap esti találkozón le is töltött.

A második negyed nem indult túl fényesen a Toronto-nak, a Cleveland elleni negyedik meccsen, miután Iman Shumpert tökön térdelte DeMar DeRozan-t olyannyira, hogy ki kellett mennie az öltözőbe. Ez nem tartott sokáig, mert miután a hangos bemondta Shumpert technikaiját, DeRozan megfogyva bár de törve nem, 10 másodperc után visszakocogott a padra. El nem tudom képzelni, miféle extra orvosi ellátást kaphatott ilyen gyorsan a szemektől eldugva...

Rudy Gobert páros kézzel lökte odébb a vállánál Kevin Durant-et. Nem volt szép mozdulat, de az meg pláne nem amit utána Durant viszont leművelt hátulról Gobert-rel. Ezek után, persze, hogy Durant-nek állt még feljebb.

Mankósok

Veri a sors az irányítókat a Playoff-ban rendesen, három csapatnak is a kezdő irányítója sérült le kisebb-nagyobb időre:

  • Óriási vérveszteséget szenvedett a San Antonio Spurs, miután kezdő irányítójuk, Tony Parker kidőlt az egész szezonra.
  • George Hill a Utah Jazz-ből esett ki és sem a második, sem a harmadik összecsapáson nem állt rendelkezésre csapatának, a tavalyi döntős, Golden State Warriors ellen. 
  • Kyle Lowry a Toronto Raptors-ból, szintén két összecsapást volt kénytelen eddig kihagyni a harmadikat és a negyediket, ő viszont a tavalyi döntő másik résztvevője, a Cleveland Cavaliers ellen.

Nené, a Houston Rockets kezdő centere annyira komoly combsérülést szedett össze a San Antonio Spurs ellen, hogy nem tudja már tovább folytatni a szezont. Ez óriási vérveszteség a Rockets-nak, főleg ha esetleg továbbmennek, mert a GSW ellen egy jó center, döntő faktor lehet.

Összefoglalók

Washington Wizards - Boston Celtics 116 - 89

(a párharc állása: 1-2 a Celtics-nek)

A lényegi dolgok, már az első negyedben eldőltek, amit a Wizards nyert meg 39-17-re. Innentől kezdve sem volt még csak fellángolása sem a Celtics-nek, mind a négy negyedet tudta hozni a Wizards. Isaiah Thomas a korábbi kirobbanó 53 pontos teljesítménye után, most jóval szelídebb formáját hozta és így tényleg nem volt kérdés, hogy ki fogja megnyerni a találkozót. 13 pontot szerzett 29 perc alatt, remélem ezzel ki is pipálta a hullámvölgyét a Playoff-ra. A Wizards-nál sem volt extrán kiugró teljesítmény, ellenben szépen leosztották a pontokat és hatan is eljutottak legalább 10 pontig.
A meccs igazi keleti rájátszás feeling-et hozott. Nem szaroztak egymással a csapatok és rendesen mentek a fizikai baszogatások mindkét oldalról. Ebből szerintem a Boston fog jobban kijönni és a maga javára fordítani a frusztráltságot, mert a Washington-nál túl sok az idióta.

Golden State Warriors - Utah Jazz 115 - 104

(a párharc állása: 2-0 a Warriors-nak) 

A nagy Golden State varázs megszűnt Gordon Hayward-on, nem úgy a csapatán. Hayward most lubickolt és elért 33 pontot, de a Jazz viszont kikapott úgy, hogy egyszer sem tudta még csak a vezetést sem megkaparintani. Nincs semmi baj, hisz ez még "csak" a második meccs volt és eddig hozta a pályaelőnyét a GSW, de azért az arcpirító a utah-i esélyeket nézve, hogy két meccs elteltével még csak a vezetést sem sikerült megszerezniük. Na majd hátha otthon és hátha hátha hátha... 

Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 94 - 115

(a párharc állása: 0-3 a Cavaliers-nek)

DeMar DeRozan korábbi vállalhatatlan teljesítményét kompenzálta, nem is kicsit, hisz Playoff csúcsot repesztett 37 pontjával. Egészen három negyedig partyban voltak, hogy aztán a zárórészre teljesen elfogyjanak támadásban. A negyedik negyedben már 23-mal is ment a Cleveland, hogy aztán a végére 21 pontos győzelmet arasson. LeBron James ismét tarthatatlannak bizonyult és 35 pontjával oroszlánrészt vállalt az idegenbeli győzelemből. A párharc következő toronto-i felvonásán, még akár a továbbjutás is eldőlhet, és kisöpörheti ellenfelét a Cleveland. 

Houston Rockets - San Antonio Spurs 92 - 103

(a párharc állása: 1-2 a Spurs-nek)

A kölcsön visszajár, gondolta a San Antonio Spurs és vette vissza pályaelőnyét a Houston Rockets-cal szemben. Az előző meccs előtti Tim Duncan-féle atyai intelmeknek csak meglett a foganatja és LaMarcus Aldridge végre kicsit összekapta magát. Az ő általa és Kawhi Leonard által hozott 26-26 ponttal kellőképpen tudták ellensúlyozni a túloldalon, James Harden 43-ját. A houston nem támaszkodhatott kiegészítő embereire, miután a Ryan Anderson - Nené - Lou Williams trio megállt kemény 3 pontnál, 2-1-0 leosztásban. Williams-től ez vér-gyenge produkció, pláne, hogy sokan a Liga legjobb hatodik embere cím egyik fő várományosaként tekintettek korábban rá.

Utah Jazz - Golden State Warriors 91 - 102

(a párharc állása: 0-3 a Warriors-nak)

A fentebbi nagy hátházásomból nem lett semmi és megint kikapott a Jazz, immáron otthon is. Kevin Durant ihletett formában játszott és 38 pontjával valamint 13 lepattanójával nem is igazán tudott mit kezdeni a Jazz. A negyedik negyed közepéig még meccsben voltak Gordon Hayward-ék, hogy aztán lelépje őket a Durant vezette GSW. Mi történik ha ki tudja venni a ponttermelésből Draymond Green-t és Klay Thompson-t is egy csapat (9 és 6 pont)? Nagyjából annyi, hogy csak 11-gyel nyer a Warriors. Azt gondolom, hogy a szupercsapat kifejezés nem elég erre a formációra. Rohadt nagy hátrányból indul bármelyik csapat velük szemben, mert tegyük fel, hogy szerencséjük van és három gráciát is ki tudnak venni a játékból. Akkor még mindig marad egy szörnyszülöttje ennek a mocsok GSW-nek, akivel még mindig kenterbe tudja verni az aktuális ellent...
És akkor most beállok a sarokba sírdogálni :'(

Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 

(a párharcot 4-0-ra megnyerte a Cavs)

Álmoskásan kezdte mindkét csapat a negyedik találkozót, bő 2 percet kellett várni az első mezőnykosárra, ami végül egy klasszikus LeBron James zsákolás lett. Ezután meglógott egy 9-0-s etappal a Raptors, hogy aztán az első negyed végére egalizáljon a Cavaliers. A második játékrészben elkezdtek ülni a cleveland-i extra passzok és ennek köszönhetően a hármasok is. Kyle Korver beindult mint a koraszülés a második negyedben. Nem elég, hogy dobott 16 pontot a Cavs triplakirálya, de még védekezésben is rendesen odatette magát, így oroszlánrészt vállalt abból, hogy csapata 12 pontos előnnyel menjen a szünetre.
...hogy aztán visszajöjjön a következő 12 percben a Raptors 5 pontra. A felzárkózásuk, James-ből kihozta az állatot, ami heves reklamálásokban csúcsosodott ki. James a negyedik negyedben kisebb ámokfutásba kezdett és boldog boldogtalan hajigálta rá a labdát meg tartotta magánál feleslegesen és ennek hála át is vette a vezetést a Raptors. De a Cavaliers-nek pont eggyel több Kyrie Irving-je volt, aki elhozta a Cavs-nek a megváltást és rendet rakott a Chi-ben. Csatlakozott hozzá egy lenyugodott LeBron is, így végül csak kisöpörte a Raptors-t a cleveland-i alakulat.

Washington Wizards - Boston Celtics 121 - 102

(a párharc állása: 2-2)

Nagyon bekezdett az első félidőben Isaiah Thomas és bevert 5/5 hármast és 17 pontot, hogy aztán utána tökig berántsa a kéziféket és megálljon 19 pontnál az egész meccset tekintve. Így is ő volt a Celtics legjobb dobója. És mintha John Wall-lal egy mérlegen álldogáltak volna egész meccsen. Amíg az egyiknek ment, addig a másiknak nem és fordítva. Wall 0/9-cel indította a meccset, míg Thomas sziporkázott. Aztán fordulás után megtáltosodott a washington-i irányító és a Wizards is. Az addig kiegyenlített meccsbe pedig belevittek egy 26-0-s észt-veszejtő ámokfutást. Innen már nem is volt visszaút a Boston-nak. Wall végül 27 pont 12 assziszt és 5 labdalopásnál mondta ki, hogy ennyi mára elég volt. Folytatás Boston-ban.

Houston Rockets - San Antonio Spurs 125 - 104

(a párharc állása: 2-2)

Érzelmekkel teli volt a mérkőzés, hisz Patrick Beverley-nek elhunyt a nagypapája amit a mérkőzést megelőzően tudott meg a játékos. A játékot vállalta a Houston irányítója és szépen hozta is számait, méltóképp emlékezve szerettére.
Rengeteg hármast emelt rá a Houston szokásához híven és ezt a mutatót hozták is 19-7-tel, ami után már nem lehetett kérdés a győztes kiléte. Végig vezetve múlták felül a San Antonio-t és egy másodpercre sem engedte ki a kezéből az irányítást a csapat. A Rockets legjobbja James Harden volt, a maga 28 pont 12 asszisztjával. A túloldalon Kawhi Leonard visszafogottabb estét produkált. Érdekes volt, mert 16 pontját 50%-os hatékonysággal hozta és nem játszatta szarrá Gregg Popovich sem őt, sem LaMarcus Aldridge-ot. Ha ez nem a Rájátszás lenne, még azt gondolhatná az ember, hogy tartalékolt a Spurs...

Utah Jazz - Golden State Warriors 121 - 95

(a párharcot 4-0-ra nyerte a Warriors)

Csont nélkül... Nem jött be a korábbi marha nagy jóslatom, hogy a Jazz többre hivatott már a GSW ellen mint a Clippers. Simán estek ki hazai pályán, úgy hogy egy momentumra sem tudták átvenni a vezetést az utolsó meccsen. A vendégek legsokoldalúbb játékát Draymond Green hozta, aki feledtette szurkolóival a korábbi meccsen mutatott halovány teljesítményét és tripla-duplával (17 pont 10 lepattanó 11 assziszt) jelezte, hogy nem lehet leírni. A Golden State követi a Cleveland példáját és ők is 8-0-lal meneteltek be a konferenciájuk döntőjébe. Utálom leírni, de úgy néz ki abban is óriásit tévedtem, hogy azt gondoltam, idén bizony nem a két kirakatcsapat fogja megvívni a nagy döntőt. Jelen állás szerint nagyon úgy néz ki, hogy dehogynem! 

A bejegyzés trackback címe:

https://lanbasea.blog.hu/api/trackback/id/tr3112484565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása