48ers - Episode 30
2017. augusztus 31. írta: Bécsi Örs

48ers - Episode 30

Az NBA egyik legsikeresebb csapatának elemzésével ünnepeljük a jubileumi 30. részt!
Nézzük mi a jó ég történik a Los Angeles Lakers háza táján...

Hogy mi történt a Liga Legszarházibb játékosának csapatával?
2010-et írtunk, mikor is Kobe Bryant megszerezte Önmaga ötödik, a Lakers pedig ezidáig utolsó bajnoki gyűrűjét. Sok minden történt azóta LA-ben, de az tuti, hogy több szurkolót nem tudtak maguknak szerezni, egészen mostanáig! Hogy kinek köszönheti a Lakers, hogy újra beszélni KELL róluk? Tekerj csak nyugodtan tovább és mindenki -derül!!!

LOS ANGELES LAKERS

Az említett 2010 évre rá egy évvel, jött az a bizonyos Chris Paul féle csere...
Mindenki meg volt őrülve, hogy ha Paul odaszerződik Kobe mellé, akkor bizony jó pár évre egy csapatos lesz az NBA. Ezt az akkori tulajdonosok is felismerték és 29-1 arányban megvétózták a CP3 féle cserét. Ezt azért is tudták kivitelezni, mert Paul akkori csapatának a tulajdonosa, maga az NBA volt, így gyakorlatilag oda cserélte a New Orleans irányítóját, ahova csak akarta.

Kobe-nak és CP3-nak szerintem azóta is álmatlan éjszakái vannak azokból az időkből, mert nem egy bajnoki gyűrűt rántottak le az ujjukról. Történt ami történt és Chris Paul a városi rivális Clippers-hez került, hogy megkezdje pechsorozatát és ne tudjon még csak a nyugati konferencia döntőjének közelébe sem kerülni, de ezt az egészet majd a Clippers-nél részletezzük...

Szóval ott volt Kobe, meg ott volt az Ő Lakers-e. Adva volt a korszakos zseni, már "csak" kiegészítőket kellett mellé pakolgatni, hogy utol tudja érni gyerekkori bálványát, Michael Jordan-t a Minden Idők Legjobbja Cím versenyben. Hogy ez sikerült-e?

Abszolút nem!

Hiába hozták neki oda Steve Nash-t és Dwight Howard-ot is...
Ezzel a hármassal PS-ben több száz bajnokságot lehetett volna nyerni, nem úgy a valóságban.

Nash-ről kiderült, hogy krónikus hátfájdalmai vannak, ezen kívül Howard-ot meg olyan szinten gyűlölte Kobe, hogy 100%-os volt a bukás receptje.

Nash visszavonult, Howard-ot meg lepasszolták a Rockets-hoz, Kobe-nak meg jött a döntés pillanata.

És ki ha nem Ő??? Ilyenkor bevett szokás, hogy a kiöregedett egykori sztár, segíteni akar régi csapatán és nem kér baszóösszegű hosszabbítást. Na már most Kobe Bryant nem ilyen... Akkora kontraktust buzizott ki magának, hogy azzal ő lett az NBA legjobban fizetett játékosa. 19 évnyi profi sport után :D

Jött a végső 20. szezonja, aminek az elején megint csak szembe ment az árral. Mert miért is ne?

Bejelentette, hogy Ő bizony vissza fog vonulni a szezon végén, hogy a létező összes csapat összes nézője méltóképpen tudjon tőle búcsúzni... Ezt egyébként legstilszerűbben, szülővárosa: Philadelphia teljesítette.

...HOGY aztán eljöjjön az a bizonyos Mamba Out este, aminek a végén 60 kibaszott ponttal hagyja el a parkettet, feledtetve a Golden State Warriors történelmi 73-9-es mérlegét...

Klasszikus Kobe, mindenki ezért utálta vagy imádta ezt a szarházit... :D

Az embert rázza a hideg mikor látja ezeket a képeket :'(

Na de ne hagyjam már, hogy csak KB24-ről szóljon a Jubileumunk! :D

Ki a pöcsömnek köszönheti a Lakers, hogy bő egy évvel a Mamba Out után róluk beszélem rongyosra az ujjaimat?

Lonzo Motherfucker Ball-nak és a buzi faterjának.

Lonzo édesapja azzal hívta fel fiára és magára a figyelmet, hogy pl MJ-hez hasonlította saját karrierjét és kategorikusan kijelentette, hogy lealázná Jordan-t 1-1-ben.

A faszi, a megtestesített Amerikai Apuka mintapéldánya, aki bszdmg elhatározta, hogy fiaiból bizony sztár lesz. Lonzo esetében ez sikerült már, a második fia, egy fakezű elvileg, szóval Chicago Bears irányító még válhat belőle, de legkisebb gyöngyszeme LaMelo folytatja a papa hagyományait és már most a draftosztálya 1/1-ének mondják a kis vágott szemöldökűt....

lamelo_ball.jpg

Kanyarodjunk is vissza a BIG BALL BRAND legfiatalabbjáról vissza a legidősebbhez.

Lonzo még csak be sem mutatkozott a Ligában, mikor már 200 000 Ft-os csukáját a piacra szarta a BBB...

El tudod képzelni?
NEM, persze, hogy nem, ezért meg is mutatom a förmedvényt...

2017-05-0415-51-10.jpg

 Na szóval jött ez az indokolatlanul korcs erkölcsű és nagy fejű család és elvitte a bulit a szabadügynök piac előestéjéről, hogy aztán a létező összes csapat összeszarja magát és eszetlenül elkezdjen cserélgetni.

A baj tehát nem kicsi, a Ball-faktor meg rendesen dolgozik azóta és az NBA tényleg soha nem lesz már az a Liga mint ami volt a 90-es években és beköszöntött a YOLO-korszak... :'-(

De nézzük ezek után kik alkotják a Lakers csapatát:

Brandon Ingram $5,519,400
Brook Lopez $22,642,350
Corey Brewer $7,579,366
Ivica Zubac $1,312,611
Jordan Clarkson $11,562,500
Josh Hart $1,394,520
Julius Randle $4,149,242
Kentavious Caldwell-Pope $17,745,894
Kyle Kuzma $1,423,560
Larry Nance Jr. $1,471,382
Lonzo Ball $6,286,560
Luol Deng $17,190,000
Thomas Bryant (estimate) $815,615
Tyler Ennis $1,524,305

A két legjobban fizetett játékosuk Brook Lopez és Kentavious Caldwell-Pope. Előbbi egy vérbeli LA-robot, utóbbiról meg azt sem tudtam ezidáig, hogy a Lakers-be került... :D

Az említett lámafejű Lonzo fiunk, pedig fizujával minden idők legsikeresebb nyugati NBA csapatának 5. legjobban fizetett játékosa lett.

Az elvárások a Lakers-szel kapcsolatban a szokásosak, a tényleges produktumot meg majd meglátjuk.

Esetükben egy mondás jut eszembe, amit Kobe-val olvastatnék fel nekik:
Aki nagyobbat akar fingani az apjánál, az előbb utóbb beszarik...

KORÁBBI RÉSZEK LINKJEI:

48ers - Episode 26 (Portland Trail Blazers; Golden State Warriors)

48ers - Episode 27 (Boston Celtics; Indiana Pacers)

48ers - Episode 28 (Phoenix Suns; Charlotte Bobcats)

48ers - Episode 29 (Chicago Bulls)

A bejegyzés trackback címe:

https://lanbasea.blog.hu/api/trackback/id/tr4112787858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása