48ers - Episode 9
2017. április 02. írta: Bécsi Örs

48ers - Episode 9

Orális-fieszta és soha nem látott számok az NBA-ben

Kezdjük az elején megint, csoport nélküli témával!
Tracy McGrady 2017-ben fog bekerülni a Hírességek Csarnokába. Nézzük röviden, pár sorban a karrierjét, Houston 1-esének:

  • 2-szer volt pontkirály,
  • 7-szer volt All-Star,
  • 2-szer volt az All NBA első-,
  • 3-szor volt az All NBA második-,
  • 2-szer pedig az All NBA harmadik csapat tagja,
  • egyszer még a legtöbbet fejlődött játékos díját is megkapta.
  • 18 381 pont (átlag 19,6 pont),
  • 5 276 lepattanó (átlag 5,6),
  • 4 161 assziszt (átlag 4,4).

Jegyezzük meg, hogy karrierje legszebb zsákját, a MI Dávid Kornélunkon húzta be, úgy, hogy utána meglovagolta minden idők legjobb magyar játékosát.
Az NBA legbrutálisabb 33 másodpercét is az Ő neve fémjelzi. 2004 december 9-én a San Antonio Spurs (akik abban a szezonban NBA-bajnokok lettek...), 42 másodperccel a vége előtt még 76-69-re vezetett a McGrady-féle Houston Rockets ellen. Ekkor jött T-Mac és 35 másodperc alatti 13 pontjával, 81-80-ra nyert a Rockets. EMBERTELEN!!!

Balfaszok

Vissza a gyökerekhez! Lance Stephenson-t csak hazaette a penész három év vergődés után Indiana-ba. Valakit nagyon leápolhatott Lance, mert egyből aláírtak vele egy 3 éves, évente 4 millió dolláros kontraktust. Ennyi pénzt szerintem senki nem perkált volna ki érte. Stephenson megérzéseit mutatja, hogy anno, mikor a legjobb idényét hozta és a Pacers felkínált neki évente 11 milliót, arra nemet mondott. Aztán visszatérte után lenyilatkozta, hogy: "Ez valószínűleg olyan lesz, mint Michael Jordan visszatérése". IMÁDOM :D

Kentavious Caldwell-Pope-ot, a  Detroit Pistons dobóhátvédjét lesittelték. Ittas vezetés gyanúja állt fent a Pápa esetében. EJNYE-BEJNYE!!!

giphy.gif_320x180

Az Atlanta Hawks saját magát szopatja le... Utolsó 10 meccsükön elértek kemény 2-8-at és a hátralévő 6 találkozójukból kétszer játszanak oda-vissza a nagymumus Cleveland, egyszer a keleti első Boston, egyszer pedig a szintén PO-ért harcoló Indiana ellen. Utóbbi csapat sem úgy néz ki, mint akik meg akarnának feszülni a legjobb 8-ért Keleten. Ők 3-7-es mérleggel rendelkeznek az elmúlt időszakból.

giphy.gif_320x228

 

Nagymenők

Kedd este vált biztossá, hogy a Washington Wizards, 39 év szünet után, végre megnyerte csoportját. Elnézve a Southeast többi tagját (Atlanta, Miami, Charlotte, Orlando) és a majdnem 4 évtizedet, maximálisan érthető a 39-es szám. Azóta Washington-ban, már az ötödik logójukat és második nevüket fogyasztják:

Kiemelhetnénk, az OKC - Orlando meccsről azt is, hogy 21 pontos hátrányból jött vissza egálra az oklahomai csapat, meg azt is, hogy Victor Oladipo most tért vissza egykori csapata csarnokába, meg balfaszként azt is, hogy Nick Vucevic centerként 21,4%-kal dobott a meccsen, vagy hogy Russell Westbrook eladott 7 labdát. De szerencsére a legutolsó említett feledtetett minden sallangot és valami totál brutál tripla-duplát rakott össze. Mit totál brutál? Az NBA legponterősebb TD-jét: 57 ponttal, 13 lepattanóval és 11 assziszttal. Jelzők nincsenek az "emberre"...

Annyi tartozik még a sztorihoz, hogy Brooklyn után, Orlando-városa is állást foglalt, kinek kell lennie idén az MVP-nek és a hosszabbításban hangosan ordította az egész csarnok Westy-nek, hogy: M-V-P, M-V-P, M-V-P!

giphy.gif_711x400

És ha már Westy-nél járunk, folytassuk is vele, mert nem hagy más választást. Az Oklahoma City Thunder történetében neki van most már a legtöbb +40 pontos meccse, szám szerint 15-tel. Nem nagyon akarja Oklahoma 0-ása, hogy abbahagyjuk az ajnározását. Meg is érdemli, hisz zsinórban 5 tripla-duplát pakolt le a parkettra. Az Orlando Magic után, most a San Antonio Spurs-t kínálta meg 32 ponttal 12 lepattanóval és 15 assziszttal. Ennek ellenére csapata kikapott, pedig a Spurs, a meccs utolsó pár percéig egyáltalán nem vezetett és 21 ponttal is le voltak már maradva (mint ahogy az Orlando ellen az OKC is).

Nem nagyon tudom megúszni, de muszáj írnom a Golden State Warriors remekléséről. Nem lehet elvitatni érdemeiket és sajnos a számaik magukért beszélnek:

Nem elég, hogy a Liga második Spurs ellen idegenben -22 pontról jöttek vissza és nyerték meg a meccset, de tették mindezt, Kevin Durant nélkül. Érdekes lesz, hogyan tudnak majd összeállni, ha visszatér a korábbi MVP. Nem csak támadásban teszik oda magukat az utóbbi időben, de az MVP befutóknak sem megy ellenük, annyira összeállt védekezésük. Russell Westbrook - 25 %, James Harden - 25 %, Kawhi Leonard - 35 % célzott a GSW ellen. És akkor még bele sem mentem, hogy zsinórban 10 meccset nyertek meg...

Ricky Rubio mindig akkor jön bele a játékba, ha csapatának már teljesen kuka a szezonja... A többnyire csak passzaira építkező spanyol játékmester általában 8-9 pontokat dob és kioszt mellé +10 asszisztot. A 10 asszisztja a Los Angeles Lakers ellen is megvolt, azonban pontokat tekintve rendesen belerántott és 33 pontos karriercsúccsal vezette győzelemre csapatát, a Minnesota Timberwolves-t.

DeMarre DeRozan, harmincadik 30 pont feletti meccsét produkálta a szezonban a Toronto Raptors színeiben, ezzel beérte a házi listán Vince Carter-t. Gyönyörű teljesítmény, de sajnos a Raptors feldughatja magának, ha nem mennek be a döntőbe, hisz másra sem vágyik most már Toronto városa. Esélyük van rá, mert Kelet egyre inkább kiszámíthatatlan, Ők meg pont jó formában vannak.

giphy.gif_480x270

Nikola Jokic soron következő tripla-duplája (26-13-10) sem volt elég, hogy megfékezze csapata, a Denver Nuggets mélyrepülését. A Denver-nél valami, valahol nagyon megtört, mert mikor kellett volna, akkor nem tudtak sorozatban jó teljesítményt nyújtani. Csakis a szerencsében bízhatnak és a Portland bukdácsolásában, hogy elcsípjék Nyugat nyolcadik helyét.

Elég érdekes meccset hozott össze a Detroit Pistons a Milwaukee Bucks-szal. Utóbbi 3 negyeden keresztül folyamatosan vezetett, előbbi meg a negyedikben végig és mégis hosszabbítás lett a vége. Az Overtime-ban ismét a Bucks került feljebb és a meccs első 3/4-éhez hasonlatosan végig vezetve nyerte meg az ütközetet, Thon Maker karriercsúcsának (23 pont) is köszönhetően. 

A New Orleans Pelicans - Sacramento Kings-hez több történés is kapcsolódik:

  • DeMarcus Cousins az All-Star szünet óta, először tért vissza Sacramento-ba és találkozott volt csapattársaival.
  • DC azt nyilatkozta, hogy nem szeretné személyesre venni a figurát és ha róla szólna a mérkőzés, ehhez képest...
  • Berámolt 37 pontjával és leszedett 13 lepattanójával nyerte meg a meccset a New Orleans (mondjuk az szép tőle, hogy nem balhézott semmit kivételesen :)).
  • Anthony Davis lett a történelem első pelikánja, aki elért 2000 pontot egy szezon során.

Aaron Gordon 32 pontjával és karriercsúcsot jelentő 16 lepattanójával és alábbi önbizalom-romboló zsákjával sem tudott nyerni az Orlando Magic, idegenben a Boston Celtics ellen. A zsákot, Marcus Smart, nem fogja a gyerekeinek mutogatni, hogy mennyire leszopatta Gordon...

Blake Griffin, a szombat esti Los Angeles Lakers ellen megnyert találkozón elérte karrierje 10 000. pontját. Ezzel Ő lett az első Clippers-es, aki átlépte a 10k-t dobott bontokban. Szép teljesítmény, de mit sem fog érni ez a csapatnak, ha idén is összefossák magukat a PO-ban...

Elfrid Payton lassan állandó vendége lesz  a 48ers-nek. Az Orlando irányítója most a Brooklyn Nets ellen szerzett tripla-duplát (20-11-11), ám az ő kiugró teljesítménye sem volt elég a Liga-utolsó ellen. 

Kemények

Devin Harris (Dallas Mavericks) a bírót akarta visszaütni az anyjába, a New Orleans Pelicans ellen, mert kettős faultot fújt be arra, hogy Jordan Crawford vállal fellökte. A fault után technikait kapott, majd ki is állította a spori, ezen a faszi olyannyira felkúrta az agyát, hogy csapattársai is alig bírták visszafogni hőbörgését. Az eset lezárásaként, 25 000 dollárra büntette Harris-t az NBA, maximálisan jogosan!

Kyrie Irving, barátját és mentorát, LeBron James-t védte meg a csúnya, rossz és gonosz Justin Anderson-nal szemben. Justin nemes egyszerűséggel lelökte a parkettra a Királyt, mire Kyrie, még természetesebben kilökte a picsába Justin-t a pályáról. Szép dolog a szerelem és mindez a Cleveland - Philadelphia első 80 másodpercében. A Cavs végre kimászott a gödörből és tudott egyet nyerni, mondjuk az részlet kérdés, mennyire más ligába játszik hozzájuk képest a 76ers...

Draymond Green, akkora egy hülye fasz, hogy az valami elképesztő. James Harden lenyilatkozta, hogy örülne neki, ha nem esne rá többet bal csuklójára, ugyanis Március 18-a óta nem tud meggyógyulni dobókeze és elég nehéz így kosaraznia. Erre mit csinál Mr. Faszmutogató? Mikor a közelben nincs a labda, szépen odabasz egyet kalapács mozdulattal Szakáll bal kezére. Éljen a Fair Play! Amúgy is buzi dolog a mozdulat, hát még Harden nyilatkozatának fényében...

Swag, Yolo, Cukiság

A Magyar Kosárligán a Világ szeme! Shaquille O'Neal-ék a korábbi centerről elnevezett műsorba (Shaqtin' a Fool) rakták be a jászberényi csapat légiósának, Andrija Bojics-nak a büntetőjét. A válogatás utolsó tagja a magyar földön szerzett "kosár". Andrija elég szabadon értelmezte a szabályokat, világhír lett a jutalma.

A Chicago Bulls-tól jöttek már olyan hírek, hogy az év végén megválnának legjobbjuktól, Jimmy Butler-től. Ha el is boltolják Jimmy-t, Dwyane Wade-nek még mindig lesz ideje dönteni, hogy meg akar-e rohadni egy újjáépülő Chicago-ban. Szerintem, arra nagyobb az esély, hogy utóbbi lelép mint előbbi, de az lassan már meglepőbb lenne ha bármelyikük is Bulls-mezben kezdené a 17/18-as szezont, minthogy nem.

 

Mankósok

A már a 48ers-ben is rengeteget megírt Jusuf Nurkic a Portland hívők nagy bánatára megsérült és minimum 2 hetet kénytelen kihagyni. Az sem biztos, hogy visszatérhet a PO-ra a montenegrói center, ami azért legyünk őszinték, a legnagyobb hátránya lenne a GSW-vel szemben a Blazers-nek, ha minden a mostani csillagok állása szerint alakul.

A Philadelphia 76ers ismét kezd inkább kórházra hasonlítani, mint épkézláb kosárcsapatra. Most, Joel Embiid után, ismét két alapemberük dőlt ki, Jahlil Okafor és Robert Covington személyében. Lassan a Philly összes kezdője kiszorul a traumára...

giphy.gif_245x181

 

Köszönet, Dólijáló türelméért! <3

A bejegyzés trackback címe:

https://lanbasea.blog.hu/api/trackback/id/tr2712386837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása