48ers - Episode 38
2018. augusztus 22. írta: Bécsi Örs

48ers - Episode 38

Vajon lesz-e újra Nagy Döntős a zsinórban 4 (NÉGY4!) Finálét játszó Cleveland Cavaliers?

love.png

NEM!

Kösz a figyelmet, ennyi lett volna a cikk...

Cleveland-ben imádják egyébként a sportokat, hisz van nekik:

  • NFL csapatuk (Amerikai Foci) a Cleveland Browns személyében
  • Arena Football League csapatuk (ami kb hasonló az amcsi focihoz, csak nem stadionban, hanem csarnokban játsszák. Van fal, meg kisebb a pálya, meg stb.) a Cleveland Gladiators személyében
  • Női Amerikai Foci csapatuk a Cleveland Fusion személyében
  • NHL csapatuk (Hoki) a Cleveland Monsters személyében
  • Foci csapatuk (2018-tól!) a Cleveland SC személyében
  • és rögbi csapatuk a Cleveland Rovers személyében

Na de mielőtt kapnék hideget meg még hidegebbet, folytassuk egy komoly kérdéssel:

Maradt még az országban valaki akit érdekel LeBron James lelépése után a Cleveland Cavaliers? És akkor ne is beszéljünk:

  • John Holland távozásáról, akiről a mai napig nem is tudtam, hogy a Cavsben volt. Talán egy hajnali meccsen láttam megrészegülve a sörtől a kávétól bambán. Mondjuk ő lett 2017-ben az Év játékosa az NBA fiókligájában, a D-Leagueben. Nem hagyta el végleg a Cavst, csak kölcsönbe került a Canton Chargeba, a jó öreg Holland Jánosunk.
  • Kendrick Perkins is kitépett egy darabot a Cavs-drukkerek szívéből. Ő kapott kemény egy darab meccset az Alapszakaszban. Rá azért érdemes volt odafigyelni, például a csicskahuszár Drake elleni balhéja miatt, ahol odamondta a szerepzavarban élő "rap-királynak", hogy ne baszakodjon vele, mert nem lesz a l'amourjuknak jó vége. Erre Drake mondta Perkinsnek, hogy majd kint leboxolják a parkolóban, amit szerintem sokan vinnyogva-röhögve néztük volna végig.

  • Jeff Greenért lehet komolyan elcsöppen egy két vad Cleveland-drukker szeme, mert Jeff elég hasznosan tudott beszállni egy-egy meccsbe. Példának okáért, karriercsúcsot jelentő 86,7%-kal dobálta a büntetőket és a 47,7%-os FG%-ja is a jobb évei közé sorolható. Mr. Zöld a Washington Wizardnál talált új kenyéradóra.
  • José Calderón a Detroit Pistons kötelékét fogja erősíteni 2018-19-ben. Szerintem túl sok szerephez nem fog jutni Reggie Jackson és Ish Smith mellett, de ahogy ismerjük a Pistonst, valaki tuti ki fog dőlni idő előtt és akkor bizony szükség lehet még a 81-es születésű, 81-es mezszámú, irányítóra.

De hogy kik maradtak Clevelandben és lehet-e még rájuk építeni? Lássuk hát:

TEAM ROSTER
NO. NAME POS AGE HT WT COLLEGE 2018-2019 SALARY
0 Kevin Love C 29 6-10 251 UCLA $24,119,025
-- Collin Sexton PG 19 6-2 183 Alabama $4,068,600
1 Rodney Hood SG 25 6-8 206 Duke  -
3 George Hill PG 32 6-3 188 IUPUI $19,000,000
5 JR Smith SG 32 6-6 225   $14,720,000
7 Sam Dekker SF 24 6-9 230 Wisconsin $2,760,095
8 Jordan Clarkson PG 26 6-5 194 Missouri $12,500,000
11 David Nwaba SF 25 6-4 209 Cal Poly
12 Channing Frye PF 35 6-11 255 Arizona $1,512,601
13 Tristan Thompson C 27 6-9 238 Texas $17,469,565
16 Cedi Osman SF 23 6-8 215   $2,775,000
22 Larry Nance Jr. PF 25 6-9 230 Wyoming $2,272,391
26 Kyle Korver SG 37 6-7 212 Creighton $7,560,000
41 Ante Zizic PF 21 6-11 250   $1,952,760

 

Menő-manók:

  • Elsősorban Kevin Love lesz a Franchise Playere a clevelandieknek, aki minnesotai karrierje óta, most fog először elsőszámú opció lenni egy csapatban. Szerintem visszatér egy kicsit a régi énje és hozni tudja majd a Timberwolvesos formáját. Lovehoz tartozik a tavalyi egyik kedvenc sztorim. Világsztárként, de legalábbis NBAsként, elsők között vallott depressziójáról és hányattatásairól. Őszintén elismerte, hogy egy Atlanta Hawks elleni alapszakasz meccsen, önkívületben összeesett az ellenfél stadionjában, pánikrohamja után. Lehet Lovera mondani hideget és meleget, de azt nem lehet elvitatni tőle, hogy egy igazi csupa szív játékos. Hatására egyébként, DeMarre DeRozan is bevallotta magáról, hogy évek óta küszködik depresszióval. Ez is láttatja, hogy ezek a szupersztárok is csak emberek és ha egyedül érzed magad sem vagy egyedül a problémáiddal...

tenor_1_1.gif

  • Rodney Hood, George Hill és Kyle Korver, nagyon hasonló értéket képviselnek. Egy Playoff-menetelő csapatban pluszt jelenthetnek egy kiélezett sorozatban, azonban rájuk építeni egy teljes szezont már-már az öngyilkossággal ér fel. A trió közül még George Hill akire leginkább lehet számítani, ő lehet Love elsődleges társa a szezon megmentésében.
  • Cedi Osmanben (kövezzetek meg érte) én óriási potenciált látok. Lehet, hogy nem hozott valami nagy számokat első szezonjában, de bármikor láttam játszani, akkora tökkel szállt be a csávó a meccsekbe, meg úgy izzott a szeme, nagyon szimpatikus volt na!

  • Fogcsikorgatva írom le a következő nevet: Jordan Clarkson... Fórumokon olvastam a véleményeteket róla, hát a srác helyében elsírnám magamat. Nem tudom igazából hova tenni, mert se nem nagyképű, se nem reménytelen, de mégis valami elviszi a teljesítményét, amivel sokaknál kibaszta a biztosítékot. Én viszont mondok egy nagyot!
    2019 - ÉV LEGTÖBBET FEJLŐDÖTT JÁTÉKOSA - TOP 3
  • Larry Nance Jr-ban még mindig rengeteg van. A cseréje óta meg-megcsillogtatta tehetségét és egy Tristan Thompson van "előtte" a csapatban, aki kisebb túlzással alapszakasz analfabéta és a kitömése óta lassan kezdőcenter analfabéta. Nem lesz nagy mutatvány Larry Nancetől kiszorítani a James-favorit Thompsont.

Zöldfülűek (vagyis csak Zöldfülű):

  • Nem vagyok valami nagy összehasonlító-guru, de szerintem a Cleveland egyetlen újonca, Collin Sexton, kicsit hajaz egy darabos Chris Paulra. Amennyiben ül a hasonlatom, már kurva jól járt a Cavs. Sexton egyébként nagyokat játszott az előszezonban, de azért ne szaladjunk előre és felesleges bármiféle jóslatokba bocsátkozni, azt a puskaporomat Clarksonnál már ellőttem sajna, mindenesetre egy stabil első évet várok a kis Sex'től.

Tessék csak hagyni a 'csába:

  • J.R. Smith, alias Mr. Cannabis, alias Mr. Motherfucker, inkább csak a szórakoztatásnak él. Vagyis a röhögésen kívül mást nem érdemel szegény J.R.. Annyit szívott, hogy nyugodtan a marihuána számlájára foghatjuk a döntő egyik meccsét. Mondjuk így is 4-1-re nyert volna a Warriors, de ez mindegy is. Tehát J.R-ban én már az ég egy adta világon semmit nem látok. Egy-két brutál hármas és ki is fújt, vagy szívott a szezonja...

tenor_3.gif

  • Channing Frye... Ez a faszi mi a faszt keres még mindig az NBAben? De most komolyan! Valaki válaszolja meg nekem, nagyon kérem. Nem hiszem el, hogy ne lenne nála bevethetőbb 20 ember a D-Leagueben a posztján. Vagy a világon.
  • Tristan Thompson, LeBron James legnagyobb Clevelandben hagyott öröksége. Agresszív rinyálásának köszönhetően hosszabbítottak Thompsonnal, hogy aztán a center megnyugodjon a millióktól, és ne csináljon lófaszt se a szezonban. Óriási önzőség volt ez LJ23tól volt csapatával szemben anno.

Természetesen LeBron távozását meg fogják érezni Clevelandben, de a csapatban bőven vannak bajnoki arannyal rendelkező játékosok, nem fognak teljesen megbolondulni a The King távozásától.  Összefoglalva, azért nem kell teljesen eltemetni a Clevelandet, a 8-10. hely környékén lehetnek Keleten és azért van 1-2 olyan arc a csapatukban, akik miatt érdemes rájuk odafigyelni a jövőben is. 

clovi6nuyaa_tam-1_jpg-large-613x499.jpeg

Ha kérdésed, kérésed, kivetnivalód, vagy bármid van számomra, check-olj le és vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi social media-linkek valamelyikén:
https://www.facebook.com/becsi.ors
https://www.facebook.com/48ersNBA/
https://twitter.com/BecsiOrs
https://www.instagram.com/becsi.ors/

 

 

 (Ezek a pontok, fingom nincs hogy kerültek ide, de az Istenért sem tudtam őket kitörölni... Bocsesz :\ )

A bejegyzés trackback címe:

https://lanbasea.blog.hu/api/trackback/id/tr5014186765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása