48ers - Episode 46
2019. december 10. írta: Bécsi Örs

48ers - Episode 46

JAMES HARDEN

63cbfc7e8b003c29c4df4cdaaebefc94.jpg

Úgy gondolom, hogy egy sport-zseni, akkor ér valamit, ha legalább annyian utálják, mint amennyien imádják. James Harden ennek az elméletemnek a fogalma, ez az elméletem pedig az ő definíciója. Van egy faszi, aki úgy lett a Liga legjobbja, hogy rengeteg ember szívében kérdőjelezte meg az NBA helyét. Úgy játszik, hogy sokszor legszívesebben elutaznék Texasba és eltördelném a kis ujjacskáit. Az, amilyen hattyúhalállal bevetődik egy-egy védő karjaiba, hogy kiharcolja a 3+1-et, az egyik legundorítóbb aspektusa a sportnak. Ha Nowitzkihez társítottam az előző részben a fadeawayt, akkor Hardenhez lehet társítani azt a dobómozdulatot, hogy a karjával befonódik a védő karjai közé, kiharcolva készakarva a fújást a bíróktól. Ez a jelenség nem csak Harden hibája, ugyanúgy ludasak a témában a bírók, mint ahogy a védők is akik vele szemben állnak. Ha valaki kurvának áll, ne csodálkozzék ha basszák tartja a fáma. Hardennél is remélem hogy ez lesz a sztori. Előbb-utóbb jönni fog egy szőrös tökű vadállat, aki nem hogy belefonódik a karjaiba, hanem ki is tépi azokat... Metta World Peace megmutatta, hogyan lehet kiiktatni Szakállt, mondjuk az már elég durva megoldása volt a problémának.

elbow_crop_north.jpg

 

De még mielőtt tovább saraznám (ami nem így lesz a cikk végéig) Hardent, hívjuk meg a két jó barátomat, hogy összegezzük pár sorban ki is Ő valójában:

"James Edward Harden Jr. (született 1989. augusztus 26-án) amerikai hivatásos kosárlabdázó, a Nemzeti Kosárlabda Szövetség (NBA) Houston Rockets játékosa. Főiskolai kosárlabdát játszott az Arizona State-ben, ahol 2009-ben konszenzusú All-American és Pac-10 játékos lett. Harden-t az Oklahoma City Thunder a 2009. évi NBA-vázlat harmadik helyezettjével választotta ki. 2012-ben a Thunderrel az NBA hatodik emberének nevezték, és segített a csapatnak elérni az NBA döntőjét, ahol öt játékban elvesztették a Miami Heat-t. A Harden-t a 2012–2013-as NBA-szezon előtt houstonba hozták. A Rocketsnél töltött ideje alatt az NBA egyik legtermékenyebb gólszerzője lett, és elismerést kapott az NBA legjobb lövöldözőjének, valamint a bajnokság egyik legjobb játékosának. 2018-ban Harden vezette a bajnokságot a pontozásban, és az NBA legértékesebb játékosának nevezték. Hétszeres NBA All-Star csillag, és hatszor szerezte az All-NBA Team kitüntetéseit, köztük ötször az első csapatot. Harden az Egyesült Államok nemzeti kosárlabdacsapatának kétszeres tagja, aranyérmet nyert a 2012-es nyári olimpián és a 2014-es FIBA ​​világkupán.

(ismét hatalmas repect wikipedia és google fordító spanjaimnak!)

Kétség sem férhet hozzá hogy zseni? Igen. DE és ez a DE lehetne akár nagyobb is!:

5f16670c77_aaeaaqaaaaaaaalhaaaajdgwmtmxzjkzlwnjnmqtndjkny04nzliltg4mwu4zjcynzm5nq.png

 

Ettől a ténytől függetlenül, valamit kezdenie kell magával. Hiába évek óta pontkirály, 2018-as MVP, nem folytatódhat ez így tovább. Lejjebb kell engednie az igényeiből, mert így nem hogy nem fognak rá korszakos zseniként visszagondolni, de kockáztatja annak is a lehetőségét, hogy valaha is bajnok gárdában pattogtasson. Az a csapat ahol ő az elsőszámú sztár, véleményem szerint a mai NBA-ben egészen egyszerűen nem nyerhet bajnokságot. Nem azért mert nem lenne képes rá, hanem mert annyival erősebbek a többi csapatok No1-jai. Nézzük ki az aki gyengébb nála Nyugaton:

  • James vagy Davis? :-D
  • Kawhi vagy George? :-D
  • Doncic? (én még ezen is elgondolkoznék...)
  • Jokic? :-D
  • Gobert vagy Mitchell? (az első pont ahol talán talán vannak gyengébbek egy rájátszásban)
  • Booker? (szintén benne van a potenciál és Kobe-gyilkos vére...)
  • Chris Paul? (Chris Paul az egyik legbrutálisabb rájátszás arc még a maga 35+ évével is...)

Szóval a felsorolásból látszik, Hardennek idén sem lesz könnyű dolga. Vajon megkönnyíti-e a dolgát a Playoffban Westbrook? :-D :-D :-D :-D Oké, kérem a következő kérdést!

what-to-watch-for-in-russell-westbrook-and-james-harden_s-second-game-together-with-the-rockets-1.jpg

Lesz-e belőle top50-es játékos pályafutása végeztével? Háááááát..... Képzelj el egy világot, amiben nincsen büntető... Akkor nem hogy top50 de még top100-as is nehezen lenne drága James. DE és ez egy kisebb DE most kivételesen, van az a fránya büntető. Hogy mennyivel dobja meg a számait szakállnak a büntetővonalról dobott pontjai? 12.6 büntetőt dobhat meccsenként. Csak viszonyításként, ez 1,6-szorosa a második helyezett Jimmy Butler 7.9-ének... Ez a tavalyi évben még csak 9.7 volt Hardentől, de már akkor is sokunk agyában kibaszta a biztosítékot. Csak érdekességképpen, a FTM-je a tavalyi (vagy idei) Playoffban visszazuhant 7.5-re, és a 4. helyre volt elég, Kevin Durant, Paul George és Kawhi Leonard mögött. Eladott labdákban vezeti a Ligát Trae Young-gal karöltve, Young viszont 1-gyel több asszisztot ad ki a kezei közül meccsenként (8.4). És ha már érdekes statok, akkor az irányítók közül, 19. a mezőnykosarak százalékában, 11. a büntető százalékban, 5. asszisztban... Nem ő a legélesebb kés a fiókban, akármennyire is vezeti a pontok viszonylatában az egész Ligát. A befolyása a meccs kimenetelére tehát erősen konvergál már-már a 0-hoz. Nem azt mondom, hogy mindegy a Houstonnak hogy pályán van-e vagy sem, de nem miatta fognak nyerni Bajnokságot, amit már írtam is korábban.

 

Szóval kedves Harden!

Lesz szíves megváltozni, mert ennek így kurvára nem lesz jó vége. Önt szeretik (valaki), tisztelik (valakik), nagyra becsülik (valakik biztos), azonban ahhoz, hogy a kosárlabdát szeretők is viszont szeressék ismét, nagyon de nagyon meg kellene változnia!
Szeretném, ha egyszer megőrülne, levágná azt a medve bocsot a fejéről és úgy kosarazna, ahogyan csak kevesen tudnak. HATÉKONYAN....

Legmélyebb (olyan mélyen van, hogy egy olajfúró sem találná meg) tisztelettel: Bécsi Örs

 

A következő részben a méltatlanul elfeledett játékosokról lesz szó, akik valamiért, valahogyan kikoptak a Ligából:

  • A csávó aki kertitörpeként többszörös zsáklóbajnok lett
  • A csávó aki André Iguodala után a kedvencem volt és a Miamival bajnok lett
  • A másik csávó aki betegség miatt nem képes visszatérni, bármennyire is szeretne
  • És a többi és a többi...

 

Ha kérdésed, kérésed, kivetnivalód, vagy bármid van számomra, check-olj le és vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi social media-linken:
https://www.facebook.com/48ersNBA/

A bejegyzés trackback címe:

https://lanbasea.blog.hu/api/trackback/id/tr8915344690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása